Uutiset

Armeija kutsuttiin hätiin, kun korona täytti italialaiskaupungin krematorion – tartuntojen määrä kasvaa yhä ja rajoituksia saatetaan tiukentaa

Keskiviikkona Italiassa kuoli 475 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen.
Rekat veivät ruumisarkkuja pois bergamolaiselta hautausmaalta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kuva: epa08305763
Rekat veivät ruumisarkkuja pois bergamolaiselta hautausmaalta keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kuva: epa08305763

Armeija kutsuttiin apuun italialaisessa Bergamon kaupungissa sen jälkeen, kun koronavirusepidemia ylikuormitti kaupungin krematorion.

Paikallisten kuvaamissa videoissa näkyy pitkä armeijan rekkojen letka, joka kulki kaupungin halki yöllä ja vei ruumisarkkuja hautausmaalta. Armeijan tiedottaja vahvisti torstaina, että 15 rekkaa ja 50 sotilasta määrättiin viemään ruumiit naapurimaakuntiin.

Aiemmin Bergamon paikallisviranomaiset pyysivät apua koronavirukseen kuolleiden tuhkaukseen, sillä kaupungin krematorio ei enää pysty tuhkaamaan kaikkia vainajia.

Bergamon krematorioista vastaava paikallinen virkamies Giacomo Angeloni sanoi uutistoimisto Reutersille, että krematorio pyörii jo nyt kellon ympäri, eikä pysty enää enempään.

Jo tällöin krematorion kirkon penkit oli poistettu, jotta ruumisarkkuja mahtuisi sisään enemmän.

Lombardia pahin kriisialue

Milanon lähellä sijaitseva Bergamo kuuluu Lombardian maakuntaan, joka on pahiten koronaviruksesta kärsivä alue Euroopassa.

Keskiviikko oli Italialle mustin koronaepidemian päivä tähän mennessä. Koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen kuoli 475 ihmistä, mikä on eniten epidemian alun jälkeen. Yli 300 heistä menehtyi juuri Lombardian alueella.

Italia oli ensimmäinen maa Euroopassa, joka ilmoitti laajoista eristystoimenpiteistä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Silti tapausten määrä maassa kasvaa yhä.

Kaupat on määrätty suljettaviksi ainakin maaliskuun 25. päivään saakka ja koulut huhtikuun kolmanteen. Pääministeri Giuseppe Conte sanoi tänään Corriere della Sera -lehdessä, että rajoituksia jatketaan. Hän ei kuitenkaan kertonut, miten pitkään poikkeustila kestää.

Hallitus harkitsee myös entistä tiukempia liikkumista rajoittavia toimenpiteitä. Syynä on se, että liian moni liikkuu yhä ulkona muillakin kuin välttämättömillä asioilla.

Uusimmat

Fingerpori

comic