Uutiset

Armenian johtava puolue lupasi tukea oppositiojohtajaa pääministeriksi

Armenian suurimman puolueen parlamenttiryhmän johtaja sanoi torstaina, että maa saa uuden pääministerin ensi tiistaina, koska hänen puolueensa on valmis kannattamaan ketä tahansa, joka saa vähintään kolmasosan lainlaatijoista taakseen äänestyksessä.

Vahram Baghdasarian, tasavaltalaispuolueen johtaja parlamentissa, puhui toimittajille neuvoteltuaan Nikol Pashinianin kanssa. Pashinian on johtanut viikkoja kestäneitä mielenosoituksia maan johtavaa eliittiä vastaan haluten tulla pääministeriksi.

Baghdasarian kertoi Reutersille, että hänen puolueensa kannattaa 8. toukokuuta ketä tahansa, mukaanlukien Pashiniania, jos hänen taakseen saadaan kolmasosa lainlaatijoista.

Pashinian lopetti torstai-iltana käynnissä olleen kansalaistottelemattomuuskampanjan siksi aikaa, kun hän hakee vakuutusta siitä, että johtava puolue tukee häntä seuraavaksi pääministeriksi.

Mielenosoittajat tukkivat torstaina teitä ja rautateitä saaden osan maasta seisahtumaan tuen osoitukseksi Pashinianille.

Tasavaltalaispuolue herätti hämmennystä ilmoittamalla viime viikolla, että se ei estä Pashinianin nousua pääministeriksi. Tämän jälkeen puolue kuitenkin vastusti häntä viime tiistain äänestyksessä parlamentissa.

Mikäli parlamentti ei onnistu toisella äänestyskerralla 8. toukokuuta valitsemaan uutta pääministeriä, parlamentti hajotetaan ja julistetaan uudet vaalit.

Poliisia ammuttiin pankissa

Poliisi loukkaantui torstaina ampumavälikohtauksessa armenialaisessa pankissa, kertoi Venäjän valtiollinen uutistoimisto RIA torstaina lainaten armenialaista poliisivirkailijaa.

-Poliisia kohti ammuttiin, poliisivirkailija loukkaantui, sanoi Ashot Agaronian RIA:lle.

Pankin sijaintipaikka ei ollut heti tiedossa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic