Uutiset

Arvostelua herättänyt Helsinki Calling -mielenosoitus avaa siirtoaan – haluaa saada viestin leviämään ajoissa

Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamiseen liittyvä Helsinki Calling -mielenosoitus on herättänyt sosiaalisessa mediassa kummastusta, kun järjestäjät päättivät eilen siirtää mielenosoituksensa tulevaksi sunnuntaiksi.

Alun perin tarkoituksena oli pitää ”suurmielenosoitus” maanantaina, jolloin Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapaavat Helsingissä.

Mielenosoituksessa on tarkoitus puolustaa ainakin ihmisoikeuksia, demokratiaa, lehdistönvapautta ja ympäristönsuojelua.

Siirtoa perusteltiin aluksi tuotannollisilla syillä, mikä herätti kritiikkiä mielenosoituksen Facebook-sivuilla. Monet kummastelivat, miksei siirron syitä avata tarkemmin.

Facebook-sivuilla julkaistiin tiistaina alkuiltapäivästä hieman lisää perusteluja.

-Mielenilmaus siirrettiin sunnuntaille, jotta voimme nostaa esiin tärkeitä asioita parhaana mahdollisena ajankohtana ja saada viestimme leviämään koko maailman tietoon ajoissa. Presidentit Trump ja Putin tapaavat viimeisimmän tiedon mukaan maanantaiaamuna Suomessa, järjestäjät perustelevat.

Järjestäjät toivovat lisäksi sitä, että siirto mahdollistaa paikalle pääsyn myös heille, jotka ovat maanantaina töissä. Järjestäjät korostavat myös sitä, että kansainvälinen ja kotimainen media on paikalla jo sunnuntaina.

Presidentti Trumpin on tarkoitus saapua Suomeen sunnuntaina.

Puoluepoliittisesti sitoutumaton Helsinki Calling -mielenilmaus kokoontuu kello 12 Kaisaniemen kentällä, josta mielenosoittajat marssivat Senaatintorille kello 13 alkaen. Senaatintorilla pidetään puheita niin kotimaisten kuin ulkomaisten puhujien voimin. Järjestäjät ovat odottaneet mielenosoitukseen yli 10 000 ihmistä.

Maanantaina 16.7. pitäisi aiempien tietojen mukaan yhä olla muutamia mielenosoituksia tapaamiseen liittyen.

Helsinki loves Trump -niminen ryhmä on tosin jo keskiviikkona pitämässä Helsingissä ”lippujen ja lippisten tuuletustilaisuuden” Helsingissä Musiikkitalon puistossa kello 18 alkaen. Ryhmä haluaa Facebook-sivujensa mukaan toivottaa ”sivilisaatiomme pelastajan”, presidentti Donald Trumpin tervetulleeksi Helsinkiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic