Uutiset

ASAP Rockyn pahoinpitelyoikeudenkäynnissä katsottiin videoita kahnauksesta – Räppärin äitikin saapui paikalle

Rap-muusikko ASAP Rockya syytetään pahoinpitelystä. Oikeudenkäyntiä käydään parhaillaan Tukholmassa, ja se on saanut edetä rauhallisesti yleisestä kiinnostuksesta huolimatta.
ASAP Rockyn eli Rakim Mayersin pahoinpitelysyytettä käsitellään tukholmalaistuomioistuimessa tällä viikolla. Jutun käsittelylle on varattu kolme päivää aikaa. Kuva: GIAN EHRENZELLER/EPA
ASAP Rockyn eli Rakim Mayersin pahoinpitelysyytettä käsitellään tukholmalaistuomioistuimessa tällä viikolla. Jutun käsittelylle on varattu kolme päivää aikaa. Kuva: GIAN EHRENZELLER/EPA

Rap-muusikko ASAP Rockyn eli Rakim Mayersin oikeudenkäynti on toistaiseksi saanut edetä rauhallisesti suuresta huomiosta huolimatta.

Suuren huomion saanut oikeudenkäynti alkoi paikallista aikaa hieman ennen kello aamukymmentä Tukholmassa. Oikeudenkäynnin turvajärjestelyt viivyttivät oikeudenkäynnin alkua.

Yhdysvaltalaista Mayersia ja kahta hänen seurueensa jäsentä vastaan on nostettu pahoinpitelysyyte kesä–heinäkuun vaihteessa Tukholmassa tapahtuneen kahnauksen vuoksi.

Mies lähestyi Mayersin seuruetta yöllä, ja tilanne eteni väkivaltaiseksi.

Molempien osapuolten versiot tapahtumien kulusta eroavat, mutta räppäri on ollut vangittuna heinäkuun alusta lähtien. Mayers on todennut toimineensa tilanteessa itsepuolustukseksi. Kaikki kolme syytettyä kiistävät syytteet.

Syyttäjän ja puolustuksen välillä on erimielisyyttä esimerkiksi siitä, käytettiinkö pahoinpitelyssä lasipulloa. Mayersin puolustus on ilmoittanut aikovansa oikeudessa näyttää, että pulloa ei tilanteessa käytetty lyömiseen.

Julkista kiinnostusta ei ole ainakaan vähentänyt se, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tviiteissään vaatinut räppärin vapauttamista. Myös moni julkisuuden henkilö on julkisesti vaatinut muusikon päästämistä vapaaksi.

Aamupäivällä katsottu videoita tapahtuneesta

Lännen Median paikalla oleva toimittaja Tuomas Ojala kertoo, että syyttäjä on aamupäivän aikana käynyt läpi oman näkemyksensä Mayersin ja tämän seurueen syytteistä. Osa todisteista on toistaiseksi esitetty.

Kahnauksesta on myös lukuisia silminnäkijöiden videoita, ja oikeudessa on toistaiseksi käyty kyseisiä videoita läpi. Mayersia itseään ei ole vielä kuultu.

Ojalan mukaan oikeudenkäyntiä on seuraamassa noin 40 ihmistä sekä moni tiedotusvälineen edustaja.

– Kaikki yleisön jäsenet eivät edes mahtuneet sisään, Ojala sanoi.

Oikeudenkäynnin tauon aikana Mayersin asianajaja Slobodan Jovicic ei kommentoinut oikeudenkäynnin kulkua. Oikeudenkäyntiä on seuraamassa myös muusikon äiti.

Vahingonkorvausvaatimukset yli 13 000 euroa

Mayersin epäillyn pahoinpitelyn uhriksi joutunut 19-vuotias mies vaatii oikeudessa räppäriltä 139 700 kruunun eli runsaan 13 000 euron vahingonkorvauksia korkoineen.

Sekä uhri että puolustuksen näkemys aiotaan tiistaina vielä käydä oikeudessa läpi.

Mayersin oikeudenkäynnin on määrä jatkua torstaina ja perjantaina. Toistaiseksi ei ole tiedossa, millä aikataululla tukholmalaistuomioistuin antaa asiassa ratkaisunsa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti