Uutiset

Aseella retostellutta reppuselkäistä miestä etsitään edelleen Oulussa

Poliisi etsii edelleen Oulussa miestä, jonka epäilleen kertoneen kantavansa kassissa vaarallista asetta.

Ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitokselta kertoo, että etsintöjä tehdään laajalla alueella Raksilan sekä Oulun kantakaupungin alueella.

-Sen tiedämme, että hän oli puhunut kadulla kävellessään vastaantulijalle, että hänellä on repussaan ase. Se on saattanut olla vain typerä vitsi, mutta poliisi ottaa nämä asiat vakavasti, Autio sanoo.

Aution mukaan poliisin saamat tuntomerkit ovat hatarat, mutta poliisi on puhuttanut ihmisen, jolle mies oli kertonut aseestaan. Tuntomerkkien mukaan reppuselkäisellä miehellä on pitkähköt hiukset.

-Jos joku muistaa puhuneensa tällaisia, toivomme, että hän tulisi itse kertomaan asiasta meille.

Aseella kerskaillut mies käveli perjantaina Teuvo Pakkalan katua Oulun Raksilassa.

Kadun varrella sijaitsee Oulun ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikkö sekä Teuvo Pakkalan koulu, jossa oli ollut noin 120 alakoululaista.

Ammattikorkeakoulun yksikössä opiskelijoita on 1500, mutta kaikki opiskelijat eivät olleet perjantaina paikalla.

Uhkauksen vuoksi poliisi kehotti ammattikorkeakoulun opiskelijoita sekä alakoulun koululaisia pysymään lukituissa luokkahuoneissa. Aution mukaan yhteistyö koulujen kanssa sujui hyvin, eikä kouluille syntynyt vaaratilanteita eikä paniikkia.

-Varsinaista uhkatilannetta kouluissa ei ole ollut, mutta me halusimme yhdessä koulun henkilökunnan kanssa ottaa varman päälle. Opiskelijat ja henkilökunta pysyivät sisätiloissa kunnes poliisi varmisti sen, ettei mitään vaaraa ole, Autio sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic