Uutiset

Aseistautunut mies lukittautui kuuden panttivangin kanssa pankkiin Ranskassa – Poliisille entuudestaan tuttu mies antautui piirityksen jälkeen

Ranskalaisen poliisijärjestön edustajan mukaan mies on ollut entuudestaan poliisin tarkkailulistalla.
Ranskan poliisi pidätti pommimiehen piirityksen jälkeen. Arkistokuva. Kuva: epa08565624
Ranskan poliisi pidätti pommimiehen piirityksen jälkeen. Arkistokuva. Kuva: epa08565624

Aseistautunut mies piti torstai-iltana kuutta panttivankia Ranskan Le Havressa.

Pankkiin lukittautunut mies antautui itse poliisille noin kuuden tunnin piirityksen jälkeen. Kaikki panttivangit pääsivät vapaiksi vahingoittumattomina.

Piirityksen edetessä asemies vapautti ensin viisi panttivankia. Kuudes panttivanki pääsi vapaaksi samalla, kun asemies antautui.

Poliisin mukaan mies oli varustautunut käsiaseella.

Asemies sanoi poliisille piirityksen kuluessa, että hänellä on mukanaan myös pommi, minkä takia paikalle tuli poliisin pommiryhmä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, oliko miehellä todellisuudessa pommia mukanaan.

”Radikalisoitunut ja psyykkisesti sairas”

Asemies on Ranskan poliisin mukaan 34-vuotias.

Hän oli entuudestaan tuttu poliisille ja asetettuna turvallisuusseurantalistalle.

– Tiedämme, että hän on radikalisoitunut ja vakavasti psyykkisesti sairas, sanoi ranskalaisen poliisiliiton puheenjohtaja Yves Lefebvre.

Uutistoimisto Reutersille nimettömästi puhunut korkea poliisivirkamies sanoi, että asemies sanoi piirityksen aikana Palestiinaa tukevia kommentteja.

Ranskalaisen poliisiliiton kaksi edustajaa kertoi, että miehellä epäillään olevan islamistisia näkemyksiä, mutta asiaa ei ole saatu vahvistettua.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti