Uutiset

Ambulanssin kaapannut ja väkijoukkoon ajanut kaksikko saatu kiinni Oslossa - Autosta löytyi haulikko ja konepistooli

Kaksi alle vuoden ikäistä lasta on kuljetettu sairaalahoitoon. Poliisi pysäytti miehen ampumalla, nainen on vapaalla jalalla ja vaikuttaa poliisin mukaan päihtyneeltä.
Tilanne sai alkunsa, kun auto joutui onnettomuuteen ja pyörähti ympäri. Kun onnettomuuspaikalle hälytetty ambulanssi saapui, onnettomuuteen joutunut kuljettaja kaappasi ambulanssin ja lähti ajamaan vauhdilla. Kuva: Stian Lysberg Solum/ AOP

Aseistettu mies ja nainen varastivat ambulanssin ja ajoivat useiden ihmisten päälle Norjan Oslossa, kertovat muun muassa norjalainen Aftenposten- ja ruotsalainen Expressen-lehti verkkosivuillaan. Norjalaislehti VG on julkaissut verkkosivuillaan useita kuvia ja videon tapahtumapaikalta.

Oslon poliisi kirjoitti Twitterissä poliisin ampuneen saadakseen tekijän pysäytetyksi. Luodit osuivat ambulanssin renkaisiin, eikä ajaja loukkaantunut vakavasti. Poliisi pidätti pian yliajojen jälkeen 32-vuotiaan miehen, joka oli Expressenin tietojen mukaan aseistettu. Häntä epäillään rikoksesta.

Etsintäkuulutettu 25-vuotias nainen saatiin kiinni muutamaa tuntia myöhemmin.

Mies ajoi varastetulla ambulanssilla useiden ihmisten sekä lastenvaunujen päälle Oslon Torshovissa. Ainakin viisi loukkaantui tapauksessa. Naista epäillään aseen hallussapidosta. Poliisin mukaan ambulanssista löytyi haulikko ja konepistooli.

Teon motiivista ei toistaiseksi ole tietoa.

Poliisi otti kiinni miehen, joka ajoi varastetulla ambulanssilla useiden ihmisten päälle tiistaina Oslossa. Kuva: ALL OVER PRESS

Tekijä pakeni varastetulla ambulanssilla

Poliisin ja Norjan median mukaan tilanne sai alkunsa, kun auto joutui onnettomuuteen ja pyörähti ympäri. Tämän jälkeen autosta nousi ulos mies.

Silminnäkijä kertoi Expressenille kuulleensa ensin kovan iskun, jonka jälkeen hän näki miehen nousevan autosta ja pukevan ylleen luotiliivin. Kun onnettomuuspaikalle hälytetty ambulanssi saapui, mies kaappasi ajoneuvon ja lähti ajamaan vauhdilla.

Hälytys tapauksesta tuli kello 13.45 Suomen aikaa tiistaina. Hälytyksessä kerrottiin aseistautuneen miehen varastaneen ambulanssin Åsengatanilla Oslon Torshovissa ja ajaneen tiehensä.

Norjan NRK:n mukaan ambulanssi ajoi usean ihmisen päälle osuen myös lastenvaunuihin. Silminnäkijöiden mukaan vanhempi pariskunta joutui heittäytymään syrjään ambulanssin ajettua heitä kohti.  On epäselvää, kuinka monta ihmistä joutui yliajetuksi.

Paikalta otettujen kuvien mukaan siellä oli raskaasti aseistettuja poliiseja ja ambulansseja pelastustyöntekijöineen. LM-STT

Välikohtaus tapahtui Torshovin alueella muutaman kilometrin päässä Oslon ydinkeskustasta.

 

Päivitetty kauttaaltaan 22.10. klo 18.35

Fingerpori

comic