Uutiset

"Asianosaiset tunsivat toisensa, kyseessä on keskinäinen välienselvittely" – 32-vuotiasta miestä epäillään murhan yrityksistä Helsingin ammuskelussa

Poliisi epäilee 32-vuotiasta miestä kolmesta murhan yrityksestä. Ampumisen kohteena olleet kolme henkilöä ovat kaikki syntyneet 90-luvulla.
Ampuja laukaisi aseensa useita kertoja punaisesta autosta nousseita henkilöitä kohti. Kun epäilty oli ampunut autosta karkuun lähteneitä ihmisiä, hän palasi silminnäkijöiden mukaan ampumaan auton takapenkille jäänyttä henkilöä. Kuva: Jussi Orell
Ampuja laukaisi aseensa useita kertoja punaisesta autosta nousseita henkilöitä kohti. Kun epäilty oli ampunut autosta karkuun lähteneitä ihmisiä, hän palasi silminnäkijöiden mukaan ampumaan auton takapenkille jäänyttä henkilöä. Kuva: Jussi Orell

Tiistaina Helsingissä tapahtuneessa ammuskelussa on kyse entuudestaan toisensa tuntevien henkilöiden välienselvittelystä, Helsingin poliisi tiedottaa.

Poliisi epäilee 32-vuotiasta miestä kolmesta murhan yrityksestä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Hietalahdenkadun ja Porkkalankadun risteyksessä lähellä Helsingin ydinkeskustaa. Poliisi otti epäillyn kiinni jonkin aikaa ampumisen jälkeen.

Silminnäkijöiden arvioiden mukaan epäilty ampui noin kymmenen laukausta.

Kaksi henkilöä loukkaantui, ja he ovat edelleen sairaalahoidossa. Kolmas uhri oli aivan toisen uhrin vieressä, mutta luoti ei osunut häneen. Kaikki kolme asianomistajaa ovat syntyneet 1990-luvulla.

Sekä asianomistajat että epäilty olivat liikkeellä autoilla.

– Asianosaiset tunsivat toisensa entuudestaan ja kyseessä on heidän keskinäinen välienselvittely, kertoo rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

– Ammuskelu tapahtui ruuhka-aikaan Helsingin ydinkeskustassa ja tapahtuma-alueella oli paljon muitakin ihmisiä ja autoja, mikä aiheutti konkreettista vaaraa myös muille paikalla olleille.

Poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan asianosaisia.

Silminnäkijä: Ampuja vaikutti kokeneelta aseen käsittelijältä

Välikohtauksen läheltä nähnyt Jyrki Nikkinen kertoi tiistaina Lännen Medialle, että ampuja vaikutti siltä, että hän oli kokenut aseen käsittelijä.

– Havahduin pamahduksen ääniin. En aluksi tajunnut, mistä on kyse, mutta havahduin tilanteeseen kunnolla, kun kuulin, miten autosta hajotettiin ikkunoita.

– Katsoin ulos liikkeen ikkunasta ja näin keltavihreisiin raksavaatteisiin pukeutuneen isokokoisen ja kylmähermoiselta näyttäneen miehen. Tämä vaikutti siltä, että on pidellyt asetta aiemminkin. Mies käveli rauhallisesti poispäin paikalta.

Nikkinen kuvaili miehen näyttäneen ulkomaalaistaustaiselta. Miehen kädessä oli käsiase.

Uhrien luokse tuli Nikkisen mukaan nopeasti sivullisia, jotka hälyttivät apua.

Nikkinen sanoo, ettei ehtinyt pelätä tilanteessa.

– Nyt jälkijunassa sitä on alkanut miettiä, mitä kaikkea olisi voinut tapahtua. Ruotsissa ja muualla on ollut vastaavia tapauksia ja nyt näköjään täälläkin.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti