Uutiset

Asiantuntija: Putinin uudenlainen imago vilahti lehdistötilaisuudessa

Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja tasavallan presidentin Sauli Niinistön iltapäivällä Savonlinnassa hotelli Punkaharjulla pitämässä lehdistötilaisuudessa saatiin osoitus Putinin pienimuotoisesta imagomuutoksesta.

-Uusi, laajasti Venäjällä protesteihin osallistunut ikäluokka tuntuu kaipaavan erilaista johtajuutta. Putinin imagoon on viime aikoina jossain määrin tullut persoonallisempaa, inhimillisempää otetta. Yksi esimerkki siitä on Putinin erityisesti nuorille pitämä kyselytunti, joka kesti kolme tuntia.

-Se on siinä mielessä ristiriitaista, että samaan aikaan politiikka Venäjällä ei ole muuttunut yhtään, tai jos mahdollista, kiristynyt entisestään, analysoi Helsingin yliopiston Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuskeskuksen, Aleksanteri-instituutin tutkijatohtorin Hanna Smith.

Lehdistötilaisuudessa osoitus pehmeämmästä imagosta saatiin, kun Putin lähetti häntä vastassa olleille ja hänelle vilkuttaneille suomalaisille terveisiä.

Putin kertoi iloitsevansa ystävällisestä vastaanotosta ja pahoitteli, ettei voi tervehtiä kaikkia vastaanottajia henkilökohtaisesti.

Smithin mukaan sekä Niinistö että Putin esiintyivät lehdistötilaisuudessa heille tyypilliseen tapaan vakavahenkisesti. Loppua kohden alkoi jo irrota hymyjäkin.

-Siitäkin huolimatta, että aiheet menivät ehkä vähän vakavammiksi. Nyt, kun nämä kaksi päämiestä on nähnyt yhteisissä tilaisuuksissa useampaan otteeseen, alkaa molemmissa näkyä persoonallinen tyyli esiintyä.

Merkittävimmäksi Suomen ja Venäjän suhteisiin liittyväksi teemaksi Vladimir Putinin ja Sauli Niinistön välisissä keskusteluissa nousivat ympäristökysymykset.

Maailmanpoliittista keskustelua puolestaan hallitsivat suurvaltasuhteet – Venäjän, Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kolmio.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic