Uutiset

Australia etsii kuumeisesti henkilöä, joka on piilottanut mansikoihin neuloja

Tällaisia mansikoita on löytynyt jo kuuden osavaltion alueelta. Yksi ihminen on joutunut sairaalaan nielaistuaan neulan.

Australiassa etsitään kuumeisesti henkilöä, joka on piilottanut neuloja kauppoihin jaettuihin mansikkaeriin. Neuloja on löydetty mansikoista jo kuudesta osavaltiosta tai hallinnolliselta alueelta.

Yksi henkilö on joutunut sairaalaan nielaistuaan mansikassa olleen neulan.

Useita mansikkaeriä on vedetty pois kauppojen hyllyiltä. Uuden-Seelannin supermarketit ovat ilmoittaneet lopettavansa australialaisten mansikoiden myymisen.

Australian terveysministeri Greg Hunt on määrännyt viranomaiset tutkimaan tapaukset, joissa mansikoista on löydetty neuloja.

– Tämä on hyvin ilkeä rikos ja hyökkäys yleisöä vastaan, hän sanoi BBC:n mukaan.

Yhtään epäiltyä ei vielä löydetty

Toistaiseksi ketään epäiltyä ei ole löydetty. Poliisin mukaan neulat on piilotettu mansikoihin tahallaan tarkoituksena vahingoittaa ihmisiä.

Ensimmäisen kerran neula löydettiin mansikasta Queenslandin osavaltiossa viime viikolla. Sen jälkeen neuloja on löydetty mansikoista Uudessa Etelä-Walesissa, Victoriassa, pääkaupunkiterritoriossa, Etelä-Australiassa ja Tasmaniassa.

Queenslandin osavaltion poliisi tutkii tapausta ja on ilmoittanut 100 000 Australian dollarin (61 500 e) palkkiosta sille, jonka antaman vihjeen perusteella epäilty saadaan kiinni.

– Kuinka kukaan oikeamielinen ihminen haluaa panna vauvan tai lapsen tai kenen tahansa terveyden vaaraan tekemällä näin kauhistuttavan teon, kysyi Queenslandin pääministeri Annastacia Palaszczuk verkkosivusto news.com.au mukaan.

Poliisi uskoo joidenkin neulatapausten olevan alkuperäisen teon jäljittelyä.

Neuloja on löydetty jopa kahdeksaa eri tuotemerkkiä edustavista mansikoista. Kolme näistä on vetänyt mansikkansa pois koko maan alueelta.

Mansikat kehotetaan halkaisemaan ennen syömistä

Mansikkateollisuus vetoaa kuluttajiin, että nämä jatkaisivat mansikoiden ostamista. Se kehottaa kuitenkin halkaisemaan mansikat ennen syömistä niiden turvallisuuden varmistamiseksi.

– Tämä on ruokaterrorismia, joka vie teollisuuden polvilleen, sanoi Strawberries Australia Inc Queenslandin tiedottaja Ray Daniels.

Hän kuitenkin muistutti ihmisille, että teollisuus tuottaa 800 000 rasiallista mansikoita päivässä, ja että neuloja on löydetty vähän.

– On suurempi todennäköisyys voittaa lotossa kuin löytää neula mansikasta, hän sanoi.

Queenslandin mansikankasvattajien järjestö epäili viime viikolla, että neulat olisi asettanut mansikoihin ”tyytymätön työntekijä”. Poliisi ei kuitenkaan ole halunnut ryhtyä spekuloimaan aiheesta.

Mansikankasvattajat pelkäävät mansikoiden välttelyn johtavan siihen, että mansikoiden myynti laskee huomattavasti nykyisestä 130 miljoonasta dollarista (78 milj. e) vuodessa.

Mansikoiden hinnat ovat romahtaneet koko maassa. Mansikkarasian saa nyt puolella dollarilla (31 senttiä). Tämä ei vastaa tuotantokustannuksia ja tuottajat ovat joutuneet tuhoamaan tonneittain mansikoita.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti