Uutiset

Australia kehottaa kansalaisiaan pysymään kotimaassa, yli sadan hengen kokoontumiset kielletään

Kuva Sydneystä. Kuva: EPA

Australia kehottaa kansalaisiaan pysymään kotimaassa koronaviruspandemian vuoksi. Pääministeri Scott Morrison julisti uusia matkustusrajoituksia lehdistötilaisuudessa keskiviikkona. Morrisonin mukaan nyt ei ole aika matkustaa ulkomaille.

Australia on myös päättänyt kieltää yli sadan hengen kokoontumiset sisätiloissa. Kielto ei koske julkista liikennettä, ostostentekopaikkoja ja kouluja.

–  Tämä on jotain, mitä tapahtuu kerran sadassa vuodessa. Emme ole nähneet tällaista Australiassa ensimmäisen maailmansodan päättymisen jälkeen, Morrison sanoi.

Pääministerin mukaan Australian pitäisi varautua siihen, että poikkeukselliset olot jatkuvat vähintään puoli vuotta.

–  Pidämme maan toiminnassa, mutta se ei näytä normaalitilalta, Morrison jatkoi.

Australia on kertonut noin 450 koronavirustartunnasta. Kuolleita on toistaiseksi viisi. Maa oli jo aiemmin kieltänyt yli 500 hengen ulkoilmatapahtumat, mikä oli kova toimi innokkaalle penkkiurheilukansalle.

Pääministeri torjui vetoomukset koulujen sulkemisesta. Hänen mukaansa sen vaikutukset yhteisöön ja maan talouteen olisivat vakavat. Hän huomautti, että koulujen sulkeminen vetäisi 30 prosenttia terveydenhoitosektorin työntekijöistä pois työpaikoiltaan, kun vanhemmat jäisivät kotiin hoitamaan lapsiaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic