Uutiset

Australia lennättää lääkäreitä jumissa oleville risteilyaluksille – Viranomaiset eivät halua päästää miehistön jäseniä maihin

Australian armeija ja poliisi aikovat lennättää lääkäreitä risteilyaluksille, jotka ovat jumissa Sydneyn edustalla. Kuva: EPA

Australian armeija ja poliisi aikovat lennättää lääkäreitä risteilyaluksille, jotka ovat jumissa Sydneyn edustalla. Helikoptereilla tehtävän operaation tarkoituksena on tarkastaa lähes 9  000 miehistön jäsentä koronaviruksen varalta.

Risteilyalukset ovat olleet jumissa merellä, sillä Australian viranomaiset eivät ole halunneet päästää niitä maihin koronaviruksen pelossa.

Australia kielsi risteilyaluksilta pääsyn maahan jo maaliskuun puolivälissä, mutta sen jälkeen Australian kansalaiset päästettiin Sydneyssä maihin neljältä risteilijältä, mikä toi maahan yli 450 uutta koronavirustapausta.

Pelkona on, että tuhansien ihmisten päästäminen maihin täyttäisi alueen sairaalat.

–  Pidän tästä kiinni. Pelkoni on, että tuomalla 9  000 ihmistä risteilyaluksilta eristyksiin tänne, kun ei tiedetä onko heillä virusta tai tuleeko heille oireita, musertaisi meidän sairaalajärjestelmämme, sanoi Uuden Etelä-Walesin poliisipäällikkö Mick Fuller.

–  Viemme lääkäreitä kahdeksalle laivalle, joilla on 9  000 ihmistä. Jo se on iso urakka.

Fullerin mukaan kiireistä sairaalahoitoa tarvitsevat päästettäisiin hoitoon maihin. Muuten laivoja kuitenkin vaaditaan palaamaan kotisatamiinsa.

Risteily-yhtiöt ovat vaatineet, että Australian viranomaiset päästäisivät laivojen miehistöt maihin, jotta he pääsisivät lentämään kotimaihinsa.

Australialaismedian mukaan Australian vesillä on yhteensä 18 ulkomaista laivaa, joilla on yhteensä 15  000 miehistön jäsentä.

Australiassa on todettu noin 5  000 koronavirustartuntaa, joista lähes puolet Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Kuolemantapauksia on 23.

Uusimmat

Fingerpori

comic