Uutiset

Australialaiselle syyte suomalaisvaeltajan tapon yrityksestä — suositulla tuhannen kilometrin reitillä ei ole tapahtunut vastaavaa, opas ihmettelee

36-vuotias australialaismies on saanut syytteen tapon yrityksestä muun muassa lyötyään suomalaista vaeltajaa lapiolla suositulla vaellusreitillä Länsi-Australiassa lauantaina.

The West Australian -lehden mukaan 33-vuotias suomalaismies oli vaeltamassa samanikäisen suomalaisen naisen kanssa Paulls Valleyssa noin kello puoli kaksi, kun epäilty hyökkäys tapahtui. Australialaismies oli törmännyt suomalaismieheen ensin Mitsubishi Triton -autolla.

Poliisin mukaan mies autosta ulos tultuaan lyönyt suomalaista lapiolla ja aiheuttanut hänelle päävamman. Autralialaismies oli jatkanut pahoinpitelyä kunnes suomalainen nainen oli saanut lapion ja lyönyt hyökkääjää.

Vaeltajat saivat pideltyä miestä ohikulkijan avustuksella paikoillaan kunnes poliisi saapui paikalle.

Päänsä loukannut suomalaismies, suomalaisnainen ja australialaismies vietiin sairaalaan.

Australialaismiehen autossa oli varastetut rekisterikilvet, ja poliisi takavarikoi ajoneuvon.

Suomalaismies pääsi paikallisesta sairaalasta maanantaina.

Miehen hyökkäys tapahtui lähellä Perthin kaupunkia, joka sijaitsee suunnilleen reitin puolivälissä. Perthissä asuva Suomen kunniakonsuli Ross Norgard kertoo, että Suomen lähetystö on tarjonnut tukea suomalaisvaeltajille.

Poliisi kertoo, että suomalaiset vaeltajat ovat Australiassa käymässä ja työskentelemässä.

Vaellusreitti on hyvin suosittu

Reitti on osa suosittua Bibbulmun-vaellusreittiä. Maailman pisimpiin kuuluva pelkästään kävelijoille tarkoitettu reitti on yli tuhannen kilometrin pituinen. Reitti kulkee Australian länsirannikolla pohjoisessa sijaitsevasta Kalamundasta etelään Albanyyn asti.

Koko vaellusreitin kulkemiseen on varattava 6—8 viikkoa, mutta reitille tehdään myös lyhyempiä vaelluksia. Bibbulmunin reitin sesonkia ovat Australian viileämmät talvikuukaudet huhtikuusta lokakuun alkuun, sillä maan kesäkuukausina reitillä on liian kuuma: 30—40 astetta.

Bibbulmunin johtava opas Steve Sertis kertoo, ettei koskaan olisi voinut kuvitella reitillä sattuvan mitään vastaavaa. Hänen mukaansa reitillä kulkevat ovat ystävällistä porukkaa, jotka huolehtivat toisistaan.

-On ensimmäinen kerta kuin tällaista tapahtuu, hän sanoo.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic