Uutiset

Australian metsäpaloalueilla 30 prosenttia koaloista on saattanut kuolla, sanoo maan ympäristöministeri

Guardian mukaan alun perin uutisoitiin siitä, että koalat olisivat katoamassa lähes täysin Australiasta. Kuva: EPA

Australian ympäristöministerin mukaan 30 prosenttia Uuden Etelä-Walesin pohjoisosien koaloista on saattanut kuolla viikkoja riehuneissa maastopaloissa, kertoo muun muassa Guardian. Osavaltion pohjoisrannikolla elää merkittävä määrä koko maan koaloista. Pohjoisilla rannikkoalueilla on arvioitu elävän 15  000–28  000 koalaa.

Ministeri Sussan Leyn arvioit perustuvat siihen, että noin 30 prosenttia lajin elintilasta on tuhoutunut alueella. Tarkempaa tietoa koalojen tilanteesta saadaan vasta, kun palot ovat laantuneet.

Guardian mukaan alun perin uutisoitiin siitä, että koalat olisivat katoamassa lähes täysin Australiasta. Lehti kirjoittaa, että arviot olivat liioiteltuja, vaikka laji onkin vaarassa.

Koala ei ole ainoa erityisessä vaarassa oleva laji metsäpaloalueilla. Ministeri kertoi Australian yleisradioyhtiö ABC:n haastattelussa tehneensä yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa, jotta paloalueille luotaisiin esimerkiksi pakoreittejä.

–  Lajin ei tarvitse olla pörröinen ja söpö, se voi olla suomuinen ja karkea, ja se on yhtä tärkeä minulle ympäristöministerinä mutta myös Australian ympäristölle, Ley sanoi Guardianin mukaan.

Viime viikkoina paloja on riehunut useassa osavaltiossa. Uudessa Etelä-Walesissa, jossa suurkaupunki Sydneykin sijaitsee, on palanut 3,4 miljoonaa hehtaaria

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic