Uutiset

Australian varapääministeri Barnaby Joyce erosi seksiskandaalin vuoksi

Australian mediassa pari viikkoa vellonut seksiskandaali sai perjantaina uuden käänteen, kun skandaalin keskiössä oleva varapääministeri Barnaby Joyce ilmoitti eroavansa.

Aiemmin helmikuussa Joyce oli myöntänyt, että hänellä oli avioliiton ulkopuolinen suhde media-avustajansa Vikki Campionin kanssa ja että Campion odotti heidän lastaan.

Tämä tieto sai pääministeri Malcom Turnbullin reagoimaan niin, että hän kielsi hallituksen ministereiltä seksisuhteet alaistensa kanssa.

Torstaina paljastui, että eräs Länsi-Australiassa asuva nainen syyttää häntä seksuaalisesta ahdistelusta.

Joyce ilmoitti Guardian-lehden mukaan, että ahdistelusyyte ”oli olki joka katkaisi kamelin selän” ja että hän ei voi enää jatkaa varapääministerinä ja konservatiivisen kansallispuolueen puheenjohtajana.

Hän kiisti kiivaasti syyllistyneensä seksuaaliseen ahdisteluun.

Joyce kiitti tiedotustilaisuudessa äänestäjiään New Englandin osavaltiossa ja sanoi kannattajilleen: ”En ansaitse minulle osoittamaanne kannatusta”.

Hän kertoi toimittajille BBC:n mukaan, että ”nykyinen asioiden kakofonia on pantava syrjään”.

Johnny Deppin koirat

Barnaby Joyce on rakentanut itselleen näyttävän poliitikon uran syrjäseutujen australialaisten asioiden ajajana sen jälkeen kun hänet valittiin parlamenttiin vuonna 2004.

Maailmalla hänet tunnetaan siitä, että hän uhkasi lopettaa Hollywood-näyttelijä Johnny Deppin koirat Pistolin ja Boon, koska ne oli tuotu maahan laittomasti.

Viime vuonna hän hetkeksi menetti parlamenttipaikkansa kun paljastui, että hän on Australian ja Uuden-Seelannin kaksoiskansalainen. Australian perustuslaki ei salli parlamentin jäsenten olla kaksoiskansalaisia.

Joyce kuitenkin voitti paikkansa takaisin seuranneissa vaaleissa.

Perjantaisen eronsa jälkeen Joyce ilmoitti jatkavansa parlamentin jäsenenä siirtyen siellä takariviin.

Hän on aiemmin pyytänyt anteeksi asumuserossa elävältä vaimoltaan Natalie Joycelta ja neljältä tyttäreltään sekä myös Vikki Campionilta sitä julkisuutta, jota skandaali aiheutti.

Raskaana olevan naisystävän kuva lehteen

Joyce valitteli muun muassa sitä, että Telegraph-lehti oli mennyt julkaisemaan kuvan, jossa selvästi raskaana oleva Campion oli ylittämässä katua.

-Ajattelin että me emme ole tuollaisia Australiassa. Me emme ole tuollaisia ihmisiä. Minä olen julkisuuden henkilö, tulkaa minun perääni, hän sanoi.

Joycelle ei ole selvää seuraajaehdokasta hallituspuolueen johtoon. Parlamenttiedustaja David Gillespie, varaministeri lapsi- ja perhe-asioissa, ilmoitti olevansa ehdolla Joycen seuraajaksi.

Suosituin ehdokas on kuitenkin veteraaniasioista ja armeijan henkilöstöstä vastaava ministeri Michael McCormack, jolla tiedetään olevan laaja kannatus puolueen konservatiivisessa kannattajakunnassa.

Hallituksen johtava puolue on pääministeri Turnbullin liberaalipuolue.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti