Uutiset

Barack Obama vaati 1,5 vuoden houkuttelun

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama tulee Suomeen 27. syyskuuta. Hän puhuu Nordic Business Forumin tähtenä ja viimeisenä.

Puolitoista viikkoa sitten tapahtuman puhujayhteyksistä vastaavan Ville Saarikallen pitkä ja vaativa projekti sai onnellisen päätöksensä. Oli yö, kun Obaman tulo Suomeen vahvistui.

-Minulla on kaksi pientä lasta ja vaimo. En viitsinyt ruveta huutamaan, kun he nukkuivat, mutta taisin vähän kovaäänisemmän jes-huudon päästää, kertoo Saarikalle Lännen Medialle.

Saarikalle kysyi Barack Obamaa puhujaksi Nordic Business Forumiin jo silloin, kun hän oli vielä presidenttinä.

Silloin kysely ei virkakiireiden takia johtanut sen ihmeellisempään.

Presidenttikauden jälkeen pyydettiin virallista kutsua, välillä taas ei kuulunut mitään. Viime syksynä vierailu alkoi vahvistua.

-Sinnikäs työ palkittiin. Olisimme halunneet vahvistaa tämän jo paljon aiemmin. Lopullinen tieto tuli meille puolitoista viikkoa sitten, sanoo Saarikalle.

Barack Obamaa haastatellaan Nordic Business Forumilla, mutta yksityiskohtaista tietoa ei vielä ole. Tilaisuus kestää tunnin.

Obama käsittelee tämän vuoden tapahtuman teemoja, kuten johtajuutta, strategiaa, huippusuoriutumista ja tekoälyä. Tilaisuuden on tarkoitus antaa eväitä johtajuuteen suomalaisille.

Liput kaksipäiväiseen tapahtumaan maksavat halvimmillaan yli tuhat euroa. Barack Obaman luentopalkkiota ei julkistettu.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic