Uutiset

BBC: Britannia jäädytti Abramovitshin varoja, Chelsea ei saa myydä pääsylippuja

Britannian hallitus on asettanut jalkapalloseura Chelsean omistajana tunnetun Roman Abramovitshin pakotelistalleen ja jäädyttänyt venäläisen varoja. Lehtikuva/AFP

Britannian hallitus on asettanut jalkapalloseura Chelsean omistajana tunnetun Roman Abramovitshin pakotelistalleen ja jäädyttänyt venäläisen varoja, kertoo muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC. Abramovitsh ilmoitti viime viikolla myyvänsä lontoolaisseuran, mutta pakotteiden myötä myynti ei onnistu.

BBC:n mukaan Britannian hallitus selvittää myyntimahdollisuutta, jolla tuotot eivät siirtyisi Abramovitshille.

Chelsea pystyy jatkamaan kauttaan ja maksamaan palkkoja pelaajilleen ja henkilöstölleen, mutta seuran toimintaan kohdistuu muuten suuria rajoituksia. Chelsea ei voi toistaiseksi myydä pääsylippuja tai oheistuotteitaan, ja seuran kotiotteluihin pääsee jatkossa vain kausikortilla.

Abramovitsh on omistanut Chelsean vuodesta 2003 lähtien, ja lontoolaisseura on noussut hänen omistusaikanaan yhdeksi Englannin menestyksekkäimmistä joukkueista. Abramovitsh, 55, on yksi Venäjän rikkaimmista ihmisistä, ja hänellä uskotaan olevan läheiset suhteet presidentti Vladimir Putiniin.

Britannia asetti Abramovitshin ohella pakotelistalleen myös kuusi muuta venäläisoligarkkia, muun muassa Oleg Deripaskan, Igor Setshinin ja Aleksei Millerin.

Uusimmat

Fingerpori

comic