Uutiset

Bensiini ja diesel sekoittuivat ABC-huoltoasemalla Sotkamossa – vähintään kymmeniä autoja on mennyt epäkuntoon

Sotkamon ABC on tällä hetkellä suljettu. Polttoaineet bensiini ja diesel olivat sekoittuneet samaan säiliöön. Tästä on aiheutunut vikoja vähintään useisiin kymmeniin autoihin.

-Olemme saaneet muutamia kymmeniä reklamaatioita tähän mennessä, kertoo kainuulaisen Osuuskauppa Maakunnan toimialajohtaja Arto Mustonen Lännen Medialle.

Huoltoasema sai tiedon viasta kolmelta asiakkaalta maanantaihin kello 14:ään mennessä. Henkilökunta sulki automaatin välittömästi ja alkoi tutkia asiaa. Analyysissa selvisi polttoaineiden sekoittuminen.

-Bensiini ja diesel ovat sekoittuneet. Siitä on aiheutunut vahinkoa autoille. Kyseessä on inhimillinen virhe. Olemme äärimmäisen pahoillamme, Mustonen sanoo.

Virhe tapahtui viikko sitten

Polttoaineiden virheellinen sekoittuminen tapahtui tiistaina 19. kesäkuuta eli viikko sitten. Sen jälkeen polttoainesäiliöitä täytettiin uudestaan torstaina 21. kesäkuuta niihin kuuluvilla polttoaineilla, mikä laimensi virheellistä sekoitussuhdetta.

Useat autoilijat raportoivat Facebookissa autojensa vioista tankkaamisen jälkeen. Sotkamossa ja Vuokatissa on juhannuksena ollut myös lukuisia lomanviettäjiä ympäri Suomea, joista osa on voinut tankata kyseisellä huoltoasemalla.

Auto huoltoon, viat korvataan

S-ryhmä tiedottaa, että 19.–25.6. Sotkamon ABC-asemalla tankanneiden tulee viedä autonsa huoltoon, jos niissä esiintyy toimintahäiriöitä.

Kyseisellä ABC-asemalla tankanneiden autojen väärästä polttoaineesta koituneet vahingot korvataan autoilijoille aiheutuneiden kulujen mukaan.

Toimialajohtaja Mustosen mukaan myös viallisen polttoaineen tankkauslasku korvataan asiakkaille.

-Jos tietää tankanneensa, kannattaa ottaa huoltoliikkeeseen yhteyttä. En suosittele, että ruvetaan kotikonstein tekemään mitään, hän sanoo.

Reklamaatiot pitää lähettää sähköpostitse abc.sotkamo@sok.fi.

Säiliöt puhdistetaan tiistaina

Tiistain aikana huoltoaseman säiliöt puhdistetaan kunnolla ja täytetään uudelleen.

-Tavoite on, että huomenna huoltoasema avataan uudelleen, sanoo Mustonen.

Juttua on täydennetty kello 11.15 S-ryhmän tiedotteella ja tuoreilla kommenteilla.

Jäikö matkasi kesken Sotkamon ABC:n viallisen polttoaineen takia? Lähetä yhteystietosi osoitteeseen palaute@lannenmedia.fi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic