Uutiset

Bill Clinton on Ahvenanmaalla ilmaiskonsertissa – konsertin järjestäjä antaa Clintonille syntymäpäivälahjaksi saksofonin

Ahvenanmaalainen liikemies Anders Wiklöf päätti tuoda Yhdysvaltain entisen presidentin Bill Clintonin Ahvenanmaalle vuonna 2008 kuolleen veljensä kunniaksi.
Bill Clinton saapui noin kello viiden aikaan Ahvenanmaalle. Kuva: Stefan Öhberg / Nya Åland
Bill Clinton saapui noin kello viiden aikaan Ahvenanmaalle. Kuva: Stefan Öhberg / Nya Åland

Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton on Ahvenanmaalla liikemies Anders Wiklöfin perinteisessä syntymäpäiväkonsertissa. Clintonin on tarkoitus puhua konsertin aluksi. Konsertti järjestetään Miramar-puitossa, ja se alkoi kello 19.30.

Aiemmin iltapäivällä Clinton nähtiin kävelemässä Helsingin kaduilla.

Wiklöf kertoi
Ålandstidningenille, että Clintonin tuominen konserttiin on kunnianosoitus hänen veljelleen.

Anders Wiklöfin veli Lars Wiklöf kuoli vuonna 2008. Molemmat veljeksistä ovat ihailleet ruotsalaislehti Expressenin mukaan Clintonia vuodesta 1992 lähtien, jolloin hänestä tuli Yhdysvaltain presidentti.

– Hän on sanonut monia viisaita sanoja ja hän oli todella hyvä presidentti, Wiklöf sanoi Expressenille.

Wiklöf on järjestänyt ilmaista syntymäpäiväkonserttiaan Ahvenanmaalla jo 15 vuoden ajan, koska sillä tavalla hän voi antaa yhteiskunnalle jotain takaisin.

– Olen järjestänyt tätä konserttia jo usean vuoden ajan ja ajattelin, että minun täytyy keksiä jotain muuta täksi vuodeksi.

Illan konsertissa esiintyy irlantilainen laulaja-lauluntekijä Johnny Logan, joka on voittanut Euroviisut kahdesti. Kerran hänen säveltämänsä kappale on voittanut Euroviisut.

Illan konsertissa esiintyvät myös muun muassa Krista Siegfrids ja ahvenanmaalainen mezzosopraano Jenny Carlstedt.

Kaiverrettu saksofoni lahjaksi

Anders Wiklöf, 73, on ahvenanmaalainen liikemies, joka omistaa kokonaan Wiklöf Holding Ab:n. Yritys työllistää noin 1 000 ihmistä ja vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli 346 miljoonaa euroa. Wiklöf on Ahvenanmaan varakkaimpia ja vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Sekä Wiklöf että Clinton ovat tunnettuja tekemästään hyväntekeväisyydestä ja ympäristönsuojelusta.

Expressenin haastattelussa Wiklöf kertoi, että hän antaa Clintonille saksofonin. Se on syntymäpäivälahja, koska Clinton täyttää myös 73 vuotta muutaman viikon kuluttua.

Saksofoniin on kaiverrettu: ”Rauhan saarilta – presidentti Bill Clintonille Anders Wiklöfiltä. Hyvää syntymäpäivää!”

Clinton nähtiin Helsingin keskustan kaduilla

Aiemmin iltapäivällä Clintonin oli nähty kävelevän muun muassa Helsingin keskustassa Esplanadilla ja Aleksanterinkadulla kesäisessä asussa turvamiesten kanssa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Clinton on Helsingin poliisin mukaan Suomessa yksityishenkilönä.

– Clinton oli kuin kuka tahansa kesäturisti. Hän oli hyväntuulisen oloinen ja ihmiset pyysivät yhteiskuviin hänen kanssaan, mihin hän suostui. Clintonin seurassa oli muutama muu henkilö, Ylen toimittaja Minna Rinta-Tassi sanoi Ylen uutisessa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti