Uutiset

Boeingin 737 MAX -konemallin viimeinen koelento on nyt tehty – edessä on vielä sertifiointilento

Lentokoneyhtiö Boeing on tehnyt 737 MAX -konetyyppiinsä ohjelmistopäivityksiä sakkauksenestojärjestelmään, joka on liitetty Indonesian ja Etiopian traagisiin lento-onnettomuuksiin.
Ethiopian Airlinesin kone syöksyi maahan maaliskuussa. Lentoturmassa kuoli 157 ihmistä. Kuva: STRINGER
Ethiopian Airlinesin kone syöksyi maahan maaliskuussa. Lentoturmassa kuoli 157 ihmistä. Kuva: STRINGER

Boeingin pääjohtaja Dennis Muilenberg ilmoitti varhain torstaiaamuna Twitterissä, että 737 MAX -konemallin koelennot ovat nyt takanapäin ja kone on valmis sertifiointilennolleen. Takana on hänen mukaansa 120 koelentoa, joiden aikana koneet ovat olleet ilmassa yhteensä yli 230 tuntia, kertoo uutistoimisto Reuters.

– Eilen saimme lentotestit päätökseen ja päivitettyä koneen ohjelmiston. Se oli viimeinen testi ennen sertifiointilentoa, Muilenberg kertoo.

Yhdysvaltalainen lentokonevalmistaja Boeing on tehnyt 737 MAX -konetyyppiinsä ohjelmistopäivityksiä sakkauksenestojärjestelmään, joka on liitetty Indonesian ja Etiopian traagisiin lento-onnettomuuksiin. Onnettomuuksien epäillään johtuneen sakkauksenestojärjestelmään tulleesta viasta.

Kyseisen lentokonetyypin koneet ovat olleet maailmanlaajuisessa lentokiellossa maaliskuusta lähtien, jolloin Ethiopian Airlinesin kone syöksyi maahan. Lentoturmassa kuoli 157 ihmistä. Jo aiemmin lokakuussa 2018 indonesialaisen Lion Airin kone syöksyi Jaavanmereen pian nousunsa jälkeen. Onnettomuudessa kuoli 189 ihmistä. Molemmat koneet olivat aloittaneet vasta liikennöintinsä.

Koneet pysyvät lentokiellossa, kunnes sertifiointilento on tehty.

Uusimmat

Fingerpori

comic