Uutiset

Bohemian Rhapsody voitti parhaan elokuvan Golden Globen, myös Jasper Pääkkösen klaanielokuva oli ehdolla

Lady Gaga ei saanut parhaan naispääosan palkintoa, mutta hän sai palkinnon vuoden parhaasta elokuvalaulusta.
Rami Malek (keskellä) voitti Golden Globe -gaalassa parhaan miespääosan palkinnon elokuvasta Bohemian Rhapsody. Elokuva oli myös viime vuoden paras. Kuva: MIKE NELSON

Legendaarisesta Queen-yhtyeestä tehty Bohemian Rhapsody -elokuva voitti parhaan elokuvan Golden Globe -palkinnon varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa Los Angelesissa pidetyssä gaalassa.

Parhaaksi elokuvaksi oli ehdolla myös BlacKkKlansman, jossa näytteli suomalainen Jasper Pääkkönen. Elokuvassa afrikkalaisamerikkalainen mies soluttautuu heitä vainoavaan Ku Klux Klaniin.

Elokuvan ohjaaja Spike Lee oli ehdolla Gloden Globe -voittajaksi myös parhaan ohjaajan palkinnossa. BlacKkKlansmanin pääosaesittäjä John David Washington oli ehdolla parhaaksi miespääosaksi. Neljästä ehdokkuudesta huolimatta elokuva ei saanut yhtään pääpalkintoa.

Parhaaksi komedia- tai musikaalielokuvaksi valittiin Green Book.

Queen-elokuvalle myös miespääosapalkinto

Rami Malek voitti parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan Queenin laulajana Freddie Mercuryna.

Lady Gaga ei saanut parhaan naispääosan palkintoa musikaalista A Star is Born, mutta elokuvan laulu Shallow palkittiin vuoden parhaana. Parhaan naispääosan palkinnon voitti Glenn Close ruotsalaisohjaaja Björn Rungen elokuvasta The Wife.

Meksikolainen Alfonso Cuaron voitti parhaan ohjaajan palkinnon mustavalkoelokuvallaan Roma. Se oli myös paras ei-englanninkielinen elokuva.

Vice-elokuva sai eniten ehdokkuuksia, mutta vain yhden palkinnon. Sen nappasi Christian Bale roolistaan Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheneynä.

Televisiopalkinnot vakoilulle ja näyttelijävalmennukselle

Kylmän sodan vakoilujännäri Americans ja tuore sarja The Kominsky Method voittivat kummatkin Globe -palkinnon parhaasta tv-sarjasta. Americans oli paras draamasarja. Se on nähty Suomessa MTV3-kanavalla.

Netflixin The Kominsky Method oli paras komedia- tai musikaalisarja. Sen pääosaesittäjä Michael Douglas sai parhaan miesnäyttelijän pystin roolistaan, jossa hän esittää ikääntyvää näyttelijävalmentajaa.

Golden Globe -palkinnot avaavat vuoden 2018 parhaiden elokuvien palkintogaalat. Helmikuussa odottavat arvostetuimmat Oscar-palkinnot.

Uusimmat

Fingerpori

comic