Uutiset

Bonuksia ja palkallisia opintovapaita sosiaalityöntekijöille – kuntien kilpailu kiristyy

Forssan seudun kuntayhtymän entinen hyvinvointijohtaja Juha Heino on yksi Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaksi haastateltavista. KUVA: Lassi Puhtimäki

Kilpailu sosiaalityöntekijöistä on kiristynyt. Kunnat tavoittelevat nyt ammattiosaajia rahalla ja etuisuuksilla. Palkanlisien ja palkallisten opintovapaiden rinnalle ovat tulleet myös sitoutumisbonukset.

Bonuksia on käytetty aiemmin terveydenhuollossa lääkäreiden sitoutumisen takaamiseksi.

-Sitoutumisbonus vähentää varmasti vaihtuvuutta, mutta sosiaalialan peruspalkkaakin olisi hyvä tarkistaa ylöspäin. Raha on noussut rekrytointikeinoksi vasta viime vuoden aikana, huomauttaa sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian ammattiasioiden päällikkö Marjo Varsa Lännen Medialle.

Esimerkiksi Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä kokeilee saako 2 000 euron bonus uuden sosiaalityöntekijän pysymään kuntayhtymässä 12 kuukautta. Saman summan saa toistamiseen toisen 12 kuukauden jakson täytyttyä.

Kuntayhtymä on yrittänyt pitkään täyttää muutamaa vakanssia sekä lastensuojelussa että aikuissosiaalityössä onnistumatta. Yhtymä laati lopulta suunnitelman, jossa työyhteisön ja työolosuhteiden kehittämisen rinnalle nostettiin edut ja puhdas raha.

-Oli otettava uusia keinoja kokeiltavaksi, yhtymäjohtaja Juha Heino toteaa.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic