Uutiset

Bouanane ei osoittanut tunteita kuullessaan tuomiosta – valituksesta päätös ensi viikolla

Elinkautiseen vankeusrangaistukseen tuomitun Abderrahman Bouananen avustaja Kaarle Gummerus sanoo, että mahdollisesta valituksesta päätetään ensi viikolla. Gummerus käy tapaamassa päämiestään ensi viikon tiistaina.

-Käyn tällä hetkellä tuomion perusteita läpi ja sitä, mikä siinä on hyväksyttävissä ja mikä ei. Meidän pitää ilmaista mahdollinen tyytymättömyys ensi viikon perjantaihin mennessä, hän sanoo.

Gummeruksen mukaan valituksesta ja sen laajuudesta päätetään sen jälkeen, kun hän on käynyt tapaamassa päämiestään. Tapaamisessa Gummerus odottaa kuulevansa sen, mitä mieltä hänen päämiehensä tuomiosta on.

-Sen jälkeen pohdimme sitä, tuleeko tästä tuomiosta valittaa kokonaisuudessaan, vai onko tämä joiltain osin hyväksyttävä, jolloin valitus koskisi vain jotain osia tuomiosta. Sitten voi olla niinkin, ettei tästä valiteta lainkaan. Kaikki vaihtoehdot ovat auki tällä hetkellä.

Gummerus kertoi päämiehelleen tuomiosta heti perjantaina, kun tuomio oli tullut kello 13.

Gummeruksen mukaan Bounane ei kommentoinut tuomiota millään tavoin, eikä hän myöskään kertonut omista tuntemuksistaan.

-Hän ei halunnut ottaa asiaan mitään kantaa, eikä kertonut tuntemuksistaan. Hän ilmoitti, ettei halua puhua asiasta, vaan odottaa meidän tapaamistamme ensi viikon tiistaina. Hän kuitenkin tietää tuomion lopputuloksen ja perustelut hyvin tiivistetysti, Gummerus sanoo.

Gummeruksen mukaan nyt käräjäoikeuden antama tuomio ei ollut hänelle yllätys. Tuomio tuli terroristisessa tarkoituksesta tehdyistä murhista. Puolustus on koko oikeudenkäynnin ajan korostanut sitä, että vaikka henkilö olisi myötämielinen jopa terroristijärjestölle, hänen tekonsa eivät välttämättä ole terroristisia.

-Ensi lukemalta näyttää, että perusteet, joita tuomioistuin on käyttänyt terroristisen tarkoituksen osalta, viittaavat siihen, että ISIS-myötämielisyys osoittaisi juuri sitä terroristista tarkoitusta.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti