Uutiset

Brasilian presidentti Bolsonaro sai koronavirustartunnan

Paikallinen media raportoi aiemmin Bolsonaron kärsineen covid-19-tautiin täsmäävistä oireista.
Brasilian presidentti Jair Bolsonaro (vas.) kuvattiin kesäkuun puolivälissä, kun hän poistui virka-asunnoltaan. Tuolla kerralla hän käytti kasvosuojusta. Kuva: epa08488590
Brasilian presidentti Jair Bolsonaro (vas.) kuvattiin kesäkuun puolivälissä, kun hän poistui virka-asunnoltaan. Tuolla kerralla hän käytti kasvosuojusta. Kuva: epa08488590

Brasiliassa presidentti Jair Bolsonarolla on todettu koronavirus. Bolsonaro sanoi televisiohaastattelussa saaneensa positiivisen testituloksen. Hänellä on lievää kuumetta, mutta hän kertoi voivansa hyvin. Oireet alkoivat sunnuntaina.

Brasilian media kertoi jo aiemmin, että presidentillä on koronaan viittaavia oireita..

Bolsonaro puhui kannattajiensa kanssa presidentin palatsin edustalla maanantaina. Hän sanoi käyneensä juuri sairaalassa koronatestissä.

– En voi tulla lähelle. Tulin sairaalasta. Kävin keuhkokuvissa. Keuhkot ovat puhtaat, hän sanoi hallitusta kannattavan Foco do Brasilin julkaisemalla YouTube-videolla.

Koronavirustilanne on Brasiliassa maailman toiseksi pahin Yhdysvaltojen jälkeen. Sairastuneita on yli 1,6 miljoonaa, ja virukseen on todettu kuolleen 65 000 ihmistä. Siitä huolimatta Bolsonaro on vähätellyt sairautta. Hän on vastustanut ohjetta käyttää kasvosuojusta, vaikka oikeuden tuomari määräsi hänet käyttämään sitä kesäkuussa.

Viikonloppuna Bolsonaro kävi useissa tapahtumissa ja vietti aikaa Yhdysvaltojen Brasilian lähettilään seurassa. Nyt lähettiläs on menossa suurlähetystön mukaan testeihin ”varmuuden vuoksi”. Samalla lounaalla oli viisi Brasilian hallituksen ministeriä sekä Bolsonaron poika, parlamenttiedustaja Eduardo Bolsonaro. Tiistaille suunnitellut Bolsonaron tapaamiset on peruttu.

Bolsonaro testattiin koronaviruksen varalta myös maaliskuussa, kun hänen lähipiirissään todettiin virusta.

Uusimmat

Fingerpori

comic