Uutiset

Brexit-tyytymättömyys kasvaa Britanniassa – kolme konservatiivien kansanedustajaa jättää puolueensa

Lähtijät muodostavat yhteisen ryhmän niiden kansanedustajien kanssa, jotka erosivat työväenpuolue Labourista aiemmin tällä viikolla.
Kolme kansanedustajaa jätti Theresa Mayn puolueen tämän brexit-kannan vuoksi. May kuitenkin vakuuttaa olevansa yhä sitoutunut EU-eron toteuttamiseen. Kuva: ANDY RAIN

Kolme Britannian konservatiivipuolueen kansanedustajaa jättää puolueen, kertoo uutistoimisto Reuters. Päätöksen taustalla on pettymys puolueen puheenjohtajan, pääministeri Theresa Mayn tapaan hoitaa maan eroa Euroopan unionista.

Puolueesta eroavat Sarah Wollaston, Heidi Allen ja Anna Sourby ovat kannattaneet maan jäsenyyttä unionissa.

He liittyvät niiden kahdeksan kansanedustajan joukkoon, jotka ovat tällä viikolla eronneet työväenpuolue Labourista. Eronneet muodostavat ryhmän nimeltä Independent Group, ”itsenäinen ryhmä”.

Tuoreet eroajat kertovat olevansa pettyneitä siihen, että konservatiivinen puolue on antanut periksi kovan EU-eron ajajille. Heidän mukaansa puolue on vieraannuttanut äänestäjät, jotka olisivat halunneet Britannian jäävän unioniin.

Konservatiiveista eroava kolmikko kertoi, että se voi yhä tukea hallitusta joissain äänestyksissä. Yhteisessä kirjeessään he kuitenkin kirjoittavat, että hallituksen apupuolue DUP pitelee konservatiivipuoluetta otteessaan, kertoo BBC.

May ei peräänny brexitin edessä

Pääministeri May reagoi erouutiseen nopeasti. Reutersin mukaan hän kertoi olevansa surullinen eroajien päätöksestä.

Hän kuitenkin sanoi olevansa vakuuttunut, että EU-eron toteuttaminen kolme vuotta sitten järjestetyn kansanäänestyksen tuloksen mukaisesti on oikea päätös toteutettavaksi. Lisäksi hän sanoi, ettei pitänyt eroprosessia koskaan helppona ja tunnusti asian jakaneen puoluetta.

May jatkaa brexit-neuvotteluja EU-johtajien kanssa. Alkuvuonna Britannian parlamentin alahuone hylkäsi Mayn ja EU:n neuvotteleman erosopimuksen historiallisen suurin luvuin.

Britannia eroaa Euroopan unionista 29. maaliskuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic