Uutiset

Britannia hyväksyi ensimmäisenä maana koronarokotteen käyttöönoton – Kansalaisia aletaan rokottaa pian

Britannia on tilannut 40 miljoonaa rokoteannosta. Se riittää 20 miljoonan kansalaisten rokottamiseen. Hoitohenkilökunta ja riskiryhmät ovat etusijalla.
Britannian terveysviranomaiset ovat hyväkyseet Pfizer ja BioNTech -yhtiöiden kehittämän koronarokotteen käyttöönoton. Kuva: EPA/BIONTECH SE
Britannian terveysviranomaiset ovat hyväkyseet Pfizer ja BioNTech -yhtiöiden kehittämän koronarokotteen käyttöönoton. Kuva: EPA/BIONTECH SE

Britannian terveysviranomaiset ovat hyväksyneet ensimmäisenä maana Pfizer ja BioNTech -yhtiöiden koronarokotteen käyttöönoton. Maan terveysviranomaisten mukaan rokote saadaan käyttöön jo ensi viikolla.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että kansalaisten rokottamiset aloitetaan heti. Asiasta kertovat ulkomaiset medialähteet kuten Reuters ja BBC.

Britanniaan on tilattu 40 miljoonaa rokoteannosta. Tämä riittää 20 miljoonan ihmisen rokottamiseen, koska yhdelle ihmiselle annetaan kaksi rokoteannosta.

Maan terveysviranomaiset päättävät siitä, ketkä rokotteen saavat ensin. Ensimmäisten rokotteiden saajien joukossa ovat muun muassa terveydenhoitohenkilökunta, hoitokotien asukkaat sekä vanhukset, jotka kuuluvat riskiryhmiin.

Lääkeyhtiöiden kehittämään koronarokotteeseen kohdistuu voimakkaita odotuksia. Kliinisissä testeissä rokote on osoittautunut 95-prosenttisen tehokkaaksi koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Koronarokotteen kehittäminen on edennyt ennätysvauhtia, sillä tavallisesti rokotteiden kehittäminen ja tutkimusprosessit kestävät vuosikausia.

Nyt koronaepidemian keskellä kehitetty rokote on saatu käyttöön kymmenessä kuukaudessa.

Rokote ei yksistään ratkaise koronaviruksen aiheuttamia valtavia ongelmia, mutta se antaa toivoa siitä, että koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen saadaan toimiva vastalääke.

Britannian viranomaiset muistuttavat, että rokotteesta huolimatta kansalaisten on edelleen noudatettava viranomaisten ohjeita viruksen leviämisen estämiseksi.

Tämä tarkoittaa sitä, että kansalaisten on edelleen huolehdittava käsihygieniasta, riittävästä sosiaalisesta etäisyydestä ja kasvomaskien käyttämisestä. Myös kansalaisten testaamista tarvitaan edelleen.

Uusimmat

Fingerpori

comic