Uutiset

Britannia ottaa uudelleen käyttöön karanteenin Ranskasta ja Hollannista tuleville – arvioiden mukaan Ranskassa lomailee puoli miljoonaa brittiä

Karanteenimuutoksen on määrä tulla voimaan aikaisin lauantaiaamuna.
Britannia on ottanut uudelleen käyttöön kahden viikon karanteenin muun muassa Ranskasta ja Hollannista saapuville matkustajille. Kuva: EPA

Britannia on ottanut uudelleen käyttöön kahden viikon karanteenin muun muassa Ranskasta ja Hollannista saapuville matkustajille. Päätöksen taustalla ovat maissa lisääntyneet koronavirustartunnat.

Ranskassa on tällä hetkellä arvioiden mukaan noin puoli miljoonaa brittilomailijaa.

Guardian-lehti kirjoittaa, että päätös on aiheuttanut lomailijoiden keskuudessa kaaosta, sillä karanteenin välttämiseksi matkailijoilla on vain päälle vuorokausi aikaa palata Britanniaan. Muutoksen on tarkoitus tulla voimaan aikaisin lauantaiaamuna paikallista aikaa.

Britannia sääti alun perin, että kaikkien maahan saapuvien tulisi eristäytyä kahdeksi viikoksi. Myöhemmin se listasi maita, joista tulevat vapautettiin karanteenista.

Guardianin mukaan Ranska on brittien toisiksi suosituin matkakohde Espanjan jälkeen. Espanja poistettiin turvallisten maiden listalta heinäkuun lopussa.

Ranskassa yli 2 600 uutta tartuntaa

Ranskassa vahvistettiin torstaina lähes 2  670 uutta koronavirustartuntaa, mikä on korkein luku sitten toukokuun.

Ranska oli pahoillaan Britannian päätöksestä ja toivoo, että normaaliin voidaan palata mahdollisimman pian.

Britanniassa on pandemian aikana todettu yli 300  000 virustartuntaa, selviää yhdysvaltalaisen Johns Hopkinsin yliopiston seurannasta. Euroopan maista Britanniassa on vahvistettu määrällisesti eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia. Kuolleita on yli 46  000.

Ranskassa tartuntoja on todettu yhteensä yli 244  000 tartuntaa ja yli 30  000 virukseen liittyvää kuolemaa.

Worldometer-tilastosivuston mukaan Britanniassa on miljoonaa asukasta kohden vahvistettu 609 virukseen liittyvää kuolemaa. Vastaava luku on Ranskassa 465, Ruotsissa 571 ja Suomessa 60. Worldometerin luvut poikkeavat aika ajoin Johns Hopkinsin luvuista, ja sen sivulla on ajoittain havaittu epäjohdonmukaisuuksia.

Airbnb rajoittaa alle 25-vuotiaiden varausmahdollisuutta

Airbnb-sivusto rajoittaa alle 25-vuotiaiden mahdollisuutta vuokrata huoneistoja Britanniassa, Ranskassa ja Espanjassa. Toimen tarkoituksena on vähentää luvattomia juhlia ja lisätä turvallisuutta, yritys kertoo.

Airbnb ryhtyi jo viime vuonna toimiin, kun juhlien tuomat levottomuudet aiheuttivat ongelmia joissain naapurustoissa ja yhteisöissä. Koronaviruspandemian myötä huolena on, että tiloissa järjestetyissä tapahtumissa uhmataan esimerkiksi turvavälejä.

Sivuston tarkoituksena on erityisesti rajoittaa alle 25-vuotiaiden varauksia lähellä omaa asuinpaikkaansa.

Airbnb kertoo, että rajoitukset eivät koske niitä, joilla on ainakin kolme positiivista arvostelua sivustolla eikä lainkaan negatiivisia. Kaikki käyttäjät voivat yhä varata huoneita sivuston kautta.

Samanlaisia toimia on aiemmin kokeiltu myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Airbnb-sivuston kautta esimerkiksi matkailijat voivat varata yksityishenkilöiden koteja tai huoneita asunnoista tarvitsemalleen ajanjaksolle.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti