Uutiset

Britannian isoin ammattijärjestö toivoo yhä brexit-sopua – "tuskin tänne syntyy työläisten paratiisia EU:n ulkopuolella"

"Englannin ja Walesin SAK" eli Trades Unionin Congress edustaa jopa viittä ja puolta miljoonaa työntekijää. Suuren keskusjärjestön 50 jäsenliitosta vain kaksi kannatti eroa EU:sta. "Meidän on nyt pakko uskoa, että kova brexit eli sopimukseton ero on mahdollinen", sanoo työsuhdepolitiikasta vastaava Paul Sellers.
Ay-johtaja Paul Sellers (vas.) kuvaa Britannian taloutta puhjenneeksi autonrenkaaksi, jonka lässähtää hitaasti. TUC-keskusjärjestön kansainvälisen osaston Tanya Warlock ja viestintäpäällikkö Tim Nichols sanovat, että myös kuuluisat puolalaiset putkimiehet olivat ihan tervetulleita työmarkkinoille. Ero EU:sta huolestuttaa. Kuva: Matti Posio

Britannian ammattiliittojen keskusjärjestön tiloissa on peribrittiläinen tunnelma: täsmälleen kuten kuuluisa sota-ajan propagandajuliste kehotti, ihmiset pysyttelevät rauhallisina ja jatkavat töitään. Tyyneys on vain pintaa. Moni kuvaa oloaan sekavaksi, sillä kukaan saarivaltakunnassa...

”Englannin ja Walesin SAK” eli Trades Unionin Congress edustaa jopa viittä ja puolta miljoonaa työntekijää. Suuren keskusjärjestön 50 jäsenliitosta vain kaksi kannatti eroa EU:sta. ”Meidän on nyt pakko uskoa, että kova brexit eli sopimukseton ero on mahdollinen”, sanoo työsuhdepolitiikasta vastaava Paul Sellers.

Haluatko lukea tämän jutun?

Samalla tilauksella saat käyttöösi Forssan seudun kiinnostavimmat uutiset, asiaa ja viihdettä kotimaasta ja maailmalta.

Tilaa 1kk digiä alk. 1 eurolla

Oletko jo tilaaja?

Kirjaudu sisään

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic