Uutiset

Britannian pääministeri Johnson sairaalahoitoon koronavirustartuntansa takia

Britannian pääministeri Boris Johnson. Kuva: EPA

Britanniassa pääministeri Boris Johnson on siirtynyt sunnuntaina illalla sairaalaan koronavirustartuntansa takia. Pääministerin esikunnan mukaan kyse on varotoimista ja sairaalassa otetaan ”rutiinitestejä”. Asiasta kertoo muun muassa Guardian.

Johnson, 55, kertoi kymmenen päivää sitten, että hänen koronavirustestinsä oli positiivinen. Sen jälkeen pääministeri vetäytyi eristykseen ja on työskennellyt virka-asunnoltaan.

Pääministerin tiedottajan mukaan Johnsonilla on edelleen ollut sitkeitä oireita ja hän siirtyi sairaalaan lääkärinsä suosituksesta. Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Johnsonin on määrä olla sairaalassa yli yön.

Guardianin mukaan Johnson jatkaa edelleen tehtävässään. Jos Johnson estyy hoitamasta tehtäväänsä, Britannian ulkoministerin Dominic Raabin on määrä sijaistaa häntä. Lehden mukaan Raab olisi joka tapauksessa johtamassa maanantaiaamuna kokoontuvan hallituksen koronavirustyöryhmän kokouksen.

Viimeksi julkisuudessa torstaina

Uutistoimisto AFP:n mukaan Johnsonin oli määrä palata töihin perjantaina seitsemän päivän kotieristyksen jälkeen. Hänellä oli kuitenkin tuolloin edelleen korkea kuume, joten eristystä päätettiin jatkaa.

Guardianin mukaan pääministerin tilan huononemisesta on huhuttu joitakin päiviä. Lehden viime viikolla saamien tietojen mukaan Johnson olisi vakavammin sairas kuin hän tai hänen esikuntansa ovat halukkaita myöntämään. Tuolloin Johnsonin esikunta kuitenkin kielsi, että pääministerin terveydentilassa olisi tapahtunut selkeää huononemista.

BBC:n mukaan Johnson nähtiin viimeksi julkisuudessa torstaina. Hän osallistui tuolloin asunnollaan tapahtumaan, jossa terveydenhuollon työntekijöille osoitetaan kiitoksia ja suosiota taputtamalla.

Myös Johnsonin kumppani, parin ensimmäistä lasta odottava Carrie Symonds on kertonut olleensa sairaana. Hän sanoi olevansa toipumassa.

Britanniassa koronavirustartunta todettiin aiemmin myös terveysministeri Matt Hancockilla. Hän palasi töihin perjantaina viikon kotonaolon jälkeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic