Uutiset

Britannian prinssi Philip, 97, ajoi kolarin – selvisi itse säikähdyksellä, toisen auton kyydissä olleet saivat lieviä vammoja

Prinssi Philipin ohjaama auto kääntyi kahden auton kolarissa kyljelleen, järkyttynyt prinssi autettiin ajoneuvosta ulos.
Britannian prinssi Phillip selvisi torstaina ajamastaan kolarista vammoitta. Kuvassa hän seuraa autosta käsin Royal Windsorin hevosshow'ta viime maaliskuussa. Kuva: NEIL HALL

Kuningatar Elisabetin puoli prinssi Philip, 97, ajoi torstai-iltapäivänä kolarin lähellä kuningattaren Sandringhamin asuntoa Norfolkissa, Itä-Englannissa.

Prinssi selvisi törmäyksestä vammoitta, onnettomuudessa mukana olleen toisen auton kyydissä olleet kaksi henkilöä sai lieviä vammoja. Heidät vietiin sairaalaan tarkistettavaksi, kertoo poliisi.

BBC:n jututtamien silminnäkijöiden mukaan prinssi vaikutti järkyttyneeltä tapahtuneesta.

Prinssi Philipin, Edinburghin herttuan kerrotaan ajaneen itse Range Rover -merkkistä autoaan, joka kääntyi kolarissa kyljelleen. Hänet jouduttiin auttamaan autosta ulos. Onnettomuus sattui, kun prinssi oli kääntymässä yksityiseltä ajotieltä päätielle.

Britannian kuningashuone on vahvistanut onnettomuuden ja kertonut, että lääkäri on tutkinut prinssi Philipin, mutta hänellä ei todettu kolarista aiheutuneita vammoja.

Prinssi on nyt palannut Sandringhamiin, jossa hän viettänyt aikaa kuningatar Elisabetin kanssa joulun jälkeen.

Prinssi Philip vetäytyi virallisesti julkisista edustustehtävistä vuonna 2017, mutta on esiintynyt kuningattaren ja muiden Britannian kuningashuoneen jäsenten rinnalla perhetapahtumissa ja kirkonmenoissa. Häntä ei kuitenkaan nähty kuninkaallisen perheen mukana joulupäivän jumalanpalveluksessa.

Viime vuonna Philipille tehtiin onnistuneesti lonkkaleikkaus.

”Prinssi rakastaa autoilua”

Iäkkään prinssin autoilu on noussut kolariuutisoinnin myötä esiin sosiaalisessa mediassa. Britanniassa yli 70-vuotiaiden on uusittava ajolupansa kolmen vuoden välein.

Kuninkaallisia tutkinut historioitsija Kate Williams arvelee, että jos prinssin ajolupa otettaisiin pois, olisi se hänelle kova isku.

– Hän rakastaa autoilua ja nauttii siitä. Jos ajaminen kiellettäisiin häneltä, olisi se varmasti tuskallista, Williams kertoo uutistoimisto Reutersille.

Uusimmat

Fingerpori

comic