Uutiset

Britannian tiedustelu: Venäjän armeija heikentynyt merkittävästi Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi

Ukrainan mukaan Venäjä on ryhtynyt toimiin korvatakseen "merkittäviä kalustomenetyksiä" Ukrainassa.
Venäjä on ryhtynyt toimiin korvatakseen "merkittävät kalustomenetykset" Ukrainan sodassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC Ukrainan armeijan tiedustelutietoihin viitaten. Lehtikuva/ / AFP / SERGEI SUPINSKY

Britannian tiedustelutietojen mukaan Venäjän armeija on heikentynyt merkittävästi Ukrainaan hyökkäyksen vuoksi, kertoo Britannian puolustusministeriö Twitterissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Puolustusministeriön mukaan tilanteen korjaamista vaikeuttavat Venäjälle asetetut pakotteet, ja tällä on pysyvä vaikutus Venäjän kykyyn käyttää tavanomaista sotilaallista voimaa.

Vuosien 2005–2018 välillä modernisoitu kalusto ei ole auttanut Venäjää saamaan Ukrainaa haltuunsa. Venäjä panosti vuosien ajan ilma-, maa- ja merivoimiensa modernisointiin kaksinkertaistamalla puolustusbudjetin vuosien 2005–2018 välillä.

Materiaalisesta ylivoimasta ei ole ollut apua, sillä Venäjä on epäonnistunut strategisessa suunnittelussa ja operatiivisessa toiminnassa Ukrainassa.

Venäjä lähettänyt varastoista lisää panssariajoneuvoja Ukrainaan

Venäjä on ryhtynyt toimiin korvatakseen ”merkittävät kalustomenetykset” Ukrainan sodassa, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC Ukrainan armeijan tiedustelutietoihin viitaten.

Ukrainan armeija sanoo, että Venäjän armeijan varastoista on lähetetty 27.4. ja 2.5. välisenä aikana 17 panssarivaunua ja 60 rynnäkköpanssarivaunua Ukrainan alueita miehittäville joukoille.

Ukrainan armeija kertoo torjuneensa 12 venäläisten hyökkäystä Donetskin ja Luhanskin alueilla. Ukraina sanoo tuhonneensa taisteluissa panssarivaunuja, tykistöjärjestelmiä sekä sotilasajoneuvoja. Lisäksi Ukraina armeija kertoo Venäjän jatkaneen Ukrainan toiseksi suurimman kaupungin Harkovan pommittamista. Venäläiset ovat pommittaneet myös Harkovan esikaupunkialueita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic