Uutiset

Britanniassa hallitus aikoo kieltää "eheytyshoidot" homoille

Britannian hallitus lupaa kieltää niin kutsutut eheytyshoidot homoseksuaaleille.

Asiasta kerrottiin tiistaina. Hallitus aikoo ”harkita kaikkia lainsäädännöllisiä ja muita tapoja kieltää” eheytyshoidot.

-Kyseessä on hyvin äärimmäinen niin sanottu terapia, joka yrittää ”parantaa” homouden. Tietystikään homoseksuaalisuutta ei pysty parantamaan. Äärimmäisessä muodossaan se [hoito] voi tarkoittaa raiskausta, tasa-arvoministeri Penny Mordaunt sanoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa.

-Se eroaa hyvin paljon psykologisista palveluista ja terapiasta.

Mordauntin mukaan hallitus etsii parasta tapaa kieltää eheytyshoidot.

-On aivan oikein, että sellaisen vastenmielisen käytännön pitää loppua.

Suomessa muun muassa Seta on vaatinut jo pitkään niin sanotun eheyttämisen kieltämistä.

Viime kuussa YK ilmoitti haluavansa maailmanlaajuisen kiellon eheyttämiselle, joka perustuu ajatukseen siitä, että homoseksuaalisuus olisi mielenterveyden häiriö tai sairaus.

Vaikka eheyttämiseen suhtaudutaan laajalti hyvin torjuvasti, se on kielletty vain Brasiliassa, Ecuadorissa ja Maltalla. Uutistoimisto Reutersin tiedot pohjaavat kansainvälisen International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Associationin tietoihin.

Hallitus haluaa parantaa

Britannian hallitus julkisti tiistaina myös 75-kohtaisen suunnitelman, joka tähtää epäoikeudenmukaisuuden poistamiseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämästä.

Samaan aikaan julkistettiin 108 000 ihmiselle tehty mielipidekysely, jonka hallitus sanoi olevan maailman suurin kansallinen kysely seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

-Olin kuin puulla päähän lyöty siitä, kuinka moni vastaajista sanoi, etteivät he voi olla avoimia seksuaalisesta suuntautumisestaan, pääministeri Theresa May sanoi lausunnossaan.

-Kenenkään ei pitäisi koskaan joutua piilottamaan sitä, ketä he ovat tai ketä he rakastavat.

Yli kaksi kolmesta vastaajasta sanoi, että he välttävät pitämästä kumppaniaan kädestä julkisesti.

Hallitus aikoo nimittää kansallisen neuvonantajan, joka keskittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen terveyteen. Hallitus myös ohjaa 6,68 miljoonaa euroa moniin ohjelmiin, kuten homofobisen kiusaamisen ehkäisyyn kouluissa.

Hallitus myös aikoo korjata poliisin toimia viharikosten kanssa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti