Uutiset

CNN-lähde: Trumpin tiimi saattaa vaatia seuraavaksi Georgian äänten laskemista uudelleen

Presidentti Trump on ääntenlaskennan aikana toistuvasti kyseenalaistanut Twitterissä laskennan luotettavuuden. Kuva: EPA

Uudelle kaudelle Yhdysvaltain presidenttinä pyrkivän Donald Trumpin vaalitiimi pyytänee seuraavaksi äänten uudelleen laskemista Georgian osavaltiossa, arvioi uutiskanava CNN:n lähde.

Lähteen mukaan on selvää, että republikaaniehdokas Trump vaatii äänten laskemista uudelleen, jos Georgiassa ero ehdokkaiden välillä on pieni demokraattien ehdokkaan Joe Bidenin hyväksi.

Georgiassa ehdokas voi pyytää uutta ääntenlaskentaa, mikäli voittomarginaali jää alle puolen prosentin.

Trump ehti jo ottaa Georgiassa kovan kaulan vastaehdokkaaseensa, mutta Trumpin ja Bidenin ero on kaventunut ääntenlaskun edetessä. CNN:lle aiemmin puhunut neuvonantaja arvioi, että istuva presidentti ei voi hävitä Georgiaa, sillä tuolloin kisa olisi ohi hänen osaltaan.

Trumpin kampanjasta ilmoitettiin jo aiemmin, että Trump aikoo vaatia Wisconsinissa äänten uudelleenlaskemista. Useat mediat ovat ennustaneet Bidenin vievän voiton Wisconsinissa, joka on tärkeä vaa’ankieliosavaltio.

Uutistoimisto AP kertoi aiemmin, että Trumpin kampanjatiimi ja republikaanipuolue aikovat puuttua oikeustoimin ääntenlaskuun Georgiassa.

Trumpin kampanja on kertonut, että se olisi ryhtynyt oikeustoimiin myös muun muassa Michiganissa ja Pennsylvaniassa, joissa vaalitiimi pyrkii keskeyttämään ääntenlaskennan.

Trump kyseenalaistanut laskentaa – vaalitarkkailijat kritisoivat

Presidentti Trump on ääntenlaskennan aikana toistuvasti kyseenalaistanut Twitterissä laskennan luotettavuuden. Yhdessä tviiteistä Trump kirjoitti, että Joe Bidenille löydettäisiin ääniä kaikkialla ja mainitsi vaa’ankieliosavaltiot Pennsylvanian, Wisconsinin ja Michiganin.

Toisen Trumpin tviitin mukaan Pennsylvaniassa tehtäisiin kovasti töitä, jotta hänen 500  000 äänen etumatkansa katoaisi.

Trump väitti myös Twitterissä voittaneensa kolmessa vaa’ankieliosavaltiossa, joissa ääntenlaskenta on todellisuudessa vielä sen verran kesken, että lopputulosta on vaikea ennustaa. Hän mainitsee tviitissään Pennsylvanian, Georgian ja Pohjois-Carolinan, joissa hän sanoo olevansa merkittävässä johdossa.

Twitter on lisännyt Trumpin tviittiin huomautuksen siitä, että virallista vaalitulosta ei ole vielä ilmoitettu. Twitter on merkinnyt myös osan Trumpin tviiteistä harhaanjohtaviksi.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin Yhdysvaltain vaaleja tarkkailevan ryhmän mukaan vaalivilpistä ei ole mitään todisteita. Tarkkailijat ovat vaatineet, että kaikki annetut äänet lasketaan. He ovat myös kritisoineet Trumpin vaalivilppiväitteitä siitä, että ne voivat heikentää luottamusta demokraattisiin instituutioihin.

Uusimmat

Fingerpori

comic