Uutiset

CNN: Suomalainen Isis-vaimo Sanna haluaa palata kotimaahansa

Hän kertoo elämän olleen hyvää Isisin alueella, kunnes sota muutti kaiken.
Syyriassa Isisin viimeksi hallussa olleilta alueilta paenneita naisia ja lapsia Rojin pakolaisleirillä Hasakahissa Koillis-Syyriassa kuvattuna helmikuun lopulla. Kuvaaja: MURTAJA LATEEF
Syyriassa Isisin viimeksi hallussa olleilta alueilta paenneita naisia ja lapsia Rojin pakolaisleirillä Hasakahissa Koillis-Syyriassa kuvattuna helmikuun lopulla. Kuvaaja: MURTAJA LATEEF

Suomalainen Isisiin liittyneen marokkolaismiehen vaimo Sanna kertoo uutiskanava CNN:n toimittajan Ben Wedemanin lyhyessä haastattelussa haluavansa palata takaisin Suomeen. Hän muutti Isisin alueelle Syyriaan neljä vuotta sitten marokkolaisen aviomiehensä kanssa. Aviomies on putkimies.

– Kyllä, haluan palata Suomeen, ehdottomasti, ehdottomasti, ehdottomasti sanoi islamin uskoon kääntynyt Sanna CNN:lle. Hän on parhaillaan Syyriassa olevalla pakolaisleirillä.

Hän kertoo elämän olleen aluksi hyvää Syyriassa, mutta sitten sota – ei Isis – tuhosi hänen elämänsä.

Sanna ei lyhyessä haastattelussa kerro sen enempää elämästään Isisin parissa, siitä onko hänellä lapsia tai mitä hänen miehelleen on tapahtunut.

Viime päivinä tuhannet ihmiset ovat paenneet viimeisiltä Isisin hallussa olleilta alueilta Syyrian itäosassa. Paenneiden joukossa on paljon Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia, joista monet varmasti haluavat palata maahan, josta he ovat lähtöisin.

Paenneiden joukossa on myös marraskuun 2015 Pariisiin terrori-iskuun osallistuneen Jean-Michel Clainin vaimo Dorothee Maquere. Hän kertoo CNN:lle miehensä ja kolmen lapsistaan kuolleen taisteluissa.

Hän kertoo, että hän ei halua palata Ranskaan, koska Ranskan valtio käytti aseitaan hänen lastensa surmaamiseen.

– Tiedän että jos palaan, minut pannaan vankilaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti