Uutiset

Demarit pysyvät tiedustelulakien takana, puolustusvaliokunnan Kari vakuuttaa – lait ehditään käsitellä vaalikaudella

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajan Mika Karin (sd.) mukaan sdp haluaa tiedustelulait voimaan tällä vaalikaudella. Samaa sanoo sdp:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ero ei demariedustajien mukaan estä lakien voimaantuloa.
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajan Mika Karin mukaan sdp haluaa tiedustelulait voimaan tällä vaalikaudella. Kuva: Silja Viitala
Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtajan Mika Karin mukaan sdp haluaa tiedustelulait voimaan tällä vaalikaudella. Kuva: Silja Viitala

Hallituksen ero ei vaikuta tiedustelulakien käsittelyyn, uskoo puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Mika Kari (sd.). Hänen mukaansa sdp on laajasti tiedustelulakien takana.

– Näen, että lakien hyväksyminen on mahdollista ja myös välttämätöntä. Niillä on laaja parlamentaarinen tuki, Kari sanoo Lännen Medialle.

Hallituksen toinen loppumetreille jäänyt suurhanke, yhteen liitetty sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sekä maakuntauudistus, kaatui perjantaina lopullisesti, kun pääministeri Juha Sipilä (kesk.) jätti eroanomuksen.

Tiedustelulakien käsittelyaikataulu voi muuttua

Tiedustelulakien ensimmäinen käsittely oli torstaina. Tänään perjantaina ovat vielä tämän hetken aikataulujen mukaan ensimmäiset äänestykset. Aikatauluihin saattaa kuitenkin tulla eduskuntatiedotuksen mukaan muutoksia, sillä tilanne elää.

– En osaa sanoa tarkkaan, miten hallituksen ero tulee näkymään lain käsittelyssä, Kari toteaa.

Myös sdp:n varapuheenjohtaja Ville Skinnari sanoo, että tiedustelulait ovat eduskunnassa ja etenevät omalla painollaan.

– Sdp on hallituksen esityksen takana, hän toteaa.

Karin mukaan tiedustelulakien ohella olisi tarpeen saada voimaan esimerkiksi poliisin henkilötietolaki, joka on parhaillaan hallintovaliokunnassa. Se vaikuttaa tiedustelulakiin.

Eduskunnalla on jäljellä vielä reilu viikko istuntokautta, jos muutoksia ei tule. Sinä aikana pitäisi saada aikaan ratkaiseva toinen äänestys tiedustelulaeista.

Ero ei yllättänyt

Kansanedustaja Mika Kari ei yllättynyt pääministeri Juha Sipilän eropyynnöstä.

– Pidin tätä todennäköisimpänä vaihtoehtona. Hän vältti selittelyn, että sote kaatuu, Kari sanoo.

– Hän on luultavasti tehnyt päätöksen jo aiemmin. Tulos tai ulos, kuten hän itse sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti