Uutiset

Demokraatit vaativat Mueller-raportin julkaisua – republikaanit haluavat oman selvityksen Venäjä-tutkinnan synnystä

Trump totesi, ettei välittäisi vaikka tutkinnan loppuraportti julkaistaisiin.
Trump totesi olevansa tyytyväinen siitä, että Muellerin tutkinta on ohi, eikä välittäisi vaikka tutkinnan loppuraportti julkaistaisiin. Kuva: JIM LO SCALZO
Trump totesi olevansa tyytyväinen siitä, että Muellerin tutkinta on ohi, eikä välittäisi vaikka tutkinnan loppuraportti julkaistaisiin. Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin tekemisiä ruotivat tutkinnat ovat kaikkea muuta kuin ohi.

Oikeusministeri William Barr julkaisi erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkinnoista nelisivuisen tiivistelmän, mutta demokraatit ovat vaatineet koko loppuraportin julkaisemista.

Trumpin asianajaja on jo vastannut vaatimuksiin sanomalla, että raportissa avainasemassa olevat Trumpin kirjalliset vastaukset tutkinnalle tulisi jättää julkaisematta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Senaattia hallussaan pitävät republikaanit ovat puolestaan kiinnostuneita selvittämään, miten Trumpin Venäjä-tutkinta sai alkunsa.

Senaatin oikeuskomitean puheenjohtaja Lindsey Graham sanoi maanantaina, että hän aikoo pyytää oikeusministeri Barria nimittämään uuden erikoissyyttäjän asian tiimoilta.

Trump ei välittäisi raportin julkaisusta

Trump itse totesi Valkoisessa talossa toimittajille olevansa tyytyväinen siitä, että tutkinta on ohi.

– Toivon, että se olisi valmistunut paljon aiemmin, paljon nopeammin, hän sanoi Reutersin mukaan.

Hän myös väitti, että tutkintaan liittyen monet ihmiset ovat tehneet ”maanpetoksellisia asioita” Yhdysvaltoja vastaan, mutta hän ei tarkentanut syytöstään kehenkään yksittäiseen henkilöön tai mihinkään yksittäiseen asiaan.

Trump on syyttänyt Muellerin johtamaa Venäjä-tutkinta ”noitajahdiksi”. Maanantaina hän kuitenkin vastasi toimittajan kysymykseen, että Mueller on toiminut ”kunniallisesti”.

Hän myös sanoi, ettei välittäisi, vaikka koko tutkimusraportti julkaistaisiin. Päätöksen mahdollisesta tekee hänen mukaansa oikeusministeri Barr.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti