Uutiset

Demokraattien Joe Biden otti vastaan puolueensa presidenttiehdokkuuden – Lupasi johdattaa Amerikan ulos Trumpin "pimeyden kaudesta"

Demokraattien nelipäiväinen puoluekokous Yhdysvalloissa huipentui presidenttiehdokas Joe Bidenin linjapuheeseen varhain perjantaiaamulla Suomen aikaa.
Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden otti virallisesti vastaan puolueensa presidenttiehdokkuuden. Arkistokuva. Kuva: epa08610086
Demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden otti virallisesti vastaan puolueensa presidenttiehdokkuuden. Arkistokuva. Kuva: EPA

Demokraattipuolueen Joe Biden on ottanut virallisesti vastaan puolueensa presidenttiehdokkuuden Yhdysvalloissa.

Biden piti puolueenkokouksen neljäntenä ja viimeisenä päivänä hyväksymispuheen, jota monet kommentaattorit ovat pitäneet hänen uransa parhaimpana. Yhdysvaltojen entinen varapresidentti Biden puhui hieman ennen aamukuutta Suomen aikaan kotikaupungissaan Wilmingtonissa Delawaren osavaltiossa.

Linjapuheessaan Biden sanoi, että Yhdysvaltojen nykyinen presidentti Donald Trump on verhonnut Amerikan ppimeyteen liian pitkään.

– Liian paljon vihaa, liian paljon pelkoa, liian paljon kahtiajakoa, Biden listasi.

– Jos uskotte presidenttiyden minulle, tuon esiin sen, mikä meissä on parasta. Olen valon liittolainen, en pimeyden.

Bidenin mukaan Yhdysvaltojen tilanne on tällä hetkellä yksi historian vaikeimmista ja kutsui sitä ”pimeyden kaudeksi”. Hän lupasi yhdistää Yhdysvaltojen kansan ja johdattaa maan kohti valoisampaa tulevaisuutta.

Biden arvosteli tapaa, jolla Trump on hoitanut koronakriisiä ja maan taloutta. Biden lupasi valtakunnallisen strategian, jolla kansakunta saadaan eteenpäin tilanteesta.

Strategia sisältäisi asiantuntijoiden kuulemista, tehokkaan koronatestauksen ja maanlaajuisen maskipakon.

– Nykyinen presidentti on epäonnistunut tehtävässään pitää meidät turvassa. Se on anteeksiantamatonta, Biden sanoi.

Biden suomi Trumpia myös tämän veljeilystä diktaattorien kanssa ja lupasi lopettaa tällaisen. Esimerkiksi Yhdysvaltojen vaaleihin sekaantumista hän ei hyväksyisi.

Koronavirustilanteen takia demokraattinen puoluekokous kokoontui pääosin etäyhteyksien välityksellä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti