Uutiset

Donald Trump kommentoi ensimmäistä kertaa saudiarabialaisen toimittajan katoamista – toimittaja kateissa jo viikon

Yhdysvaltain presidentti totesi, ettei hän pidä kuulemastaan. Varapresidentti tviittasi, että väkivalta toimittajia kohtaan on uhka lehdistönvapaudelle.
Mielenosoittajia Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatin edessä maanantaina.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi maanantaina CNN-uutiskanavan mukaan olevansa huolissaan saudiarabialaisen toimittajan Jamal Khashoggin katoamisesta.

Trump kommentoi ensimmäistä kertaa toimittajan katoamista. Khashoggi katosi viikko sitten tiistaina käydessään Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa selvittämässä tulevaan avioliittoonsa liittyviä papereita. Khashoggin morsian odotti Khashoggia konsulaatin ulkopuolella tuntikausia.

Turkkilaiset viranomaiset ovat epäilleet, että toimittaja murhattiin konsulaatissa.

Yhdysvalloissa nykyisin asuva Khashoggi on The Washington Post -lehden kolumnisti ja hänet tunnetaan Saudi-Arabian hallinnon kriitikkona.

Pencen mukaan uhka lehdistövapaudelle

Trump sanoi, ettei hän pidä kuulemastaan ja hän toivoo, että asia selviää. Hän totesi, ettei kukaan tiedä asiasta mitään.

Saudi-Arabian Yhdysvaltojen suurlähettiläs prinssi Khalid bin Salman bin Abdulazizin tiedotteen mukaan väitteet, että Khashoggi olisi kuollut, ovat ehdottomasti vääriä.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence kommentoi Khashoggin katoamista Twitterissä. Hän totesi, että väkivalta toimittajia kohtaan on uhka lehdistönvapaudelle ja ihmisoikeuksille.

– Vapaa maailma ansaitsee vastauksia, Pence tviittasi.

Erdogan vaatii todisteita

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin mielestä Saudi-Arabian pitäisi todistaa, että Khashoggi lähti konsulaatista.

Hän muistutti, että konsulaatissa on valvontakameroita, joten Khashoggin lähtö pitäisi olla helppo todistaa.

Saudiarabialaiset viranomaiset sanovat edelleen, että Khashoggi lähti konsulaatista, mutta mitään todisteita asiasta ei esitetty.

Uusimmat

Fingerpori

comic