Uutiset

Donnerin draama kysyy tuskan hintaa – Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat tv-elokuvat

Miestä ei voi raiskata

Nyt osui ajoitus kohdalleen. Ahdistelutapaukset ja hyväksikäyttöpaljastukset ovat viime viikot olleet jokapäiväisiä uutisia, mutta Jörn Donnerin elokuva muistuttaa, että aiheesta puhuttiin 1970-luvullakin. Tai puhui ainakin Märta Tikkanen, jonka romaaniin viileä psykologinen draama perustuu. Ruotsalainen Anna Godenius esittää kirjastovirkailijaa, joka miettii kostoa raiskaajalleen. Mikä voisi hyvittää tuskan ja häpeän? (Suomi/Ruotsi 1978)

Yle Teema & Fem tiistaina 14.11. klo 22.00

Hullut hautajaiset

Game of Thrones -sarjan Peter Dinklage tekee yllätysroolin Neil LaButen mustassa komediassa. Jos se ei tunnu yllätykseltä, olet aiemmin nähnyt brittikomedian Death at a Funeral, johon elokuva pohjautuu. Dinklage yllätteli siinäkin. Hautajaiskaaos kutkuttelee myös Chris Rockin, Regina Hallin ja kumppaneiden tulkintana, mutta jotain oleellista katosi, kun mannerta vaihdettiin. Amerikkalaisista ei ole yhtä kankeaan menoon. (USA 2010)

TV5 tiistaina 14.11. klo 21.00

Charlie Countryman

Fredrik Bondin elokuva luistelee yli lajityyppien rajojen, fantasiasta jännäriin ja mustaan komediaan. Shia LaBeouf on Charlie, jota äitivainaa (Melissa Leo) kehottaa matkustamaan Bukarestiin. Perillä hän tutustuu kauniiseen Gabiin (Evan Rachel Wood) ja tämän mustasukkaiseen gangsteri-exään (Mads Mikkelsen). Elokuva ehkä filmattiin Romaniassa säästösyistä, mutta viistoa tunnelmaa siellä filmille tarttui. (USA/Romania 2013)

Hero tiistaina 14.11. klo 21.00

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti