Uutiset Helsinki

Eduskunnan kansliatoimikunta aloitti prosessin VTV:n pääjohtaja Yli-Viikarin pidättämiseksi virasta – päätös aikaisintaan ensi viikolla

Puhemies Vehviläisen mukaan Yli-Viikarin selvitykset epävirallisissa keskusteluissa eivät ole olleet tyydyttäviä.
Eduskunnan puhemiehen Anu Vehviläisen mukaan Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin (kuvassa) toiminta on heikentänyt merkittävästi VTV:n uskottavuutta julkisten varojen ylimpänä valvojana. Kuva: Emmi Korhonen
Eduskunnan puhemiehen Anu Vehviläisen mukaan Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin (kuvassa) toiminta on heikentänyt merkittävästi VTV:n uskottavuutta julkisten varojen ylimpänä valvojana. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva Lehtikuva/Emmi Korhonen

Eduskunnan kansliatoimikunta on päättänyt aloittaa Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämistä koskevan prosessin.

Puhemies Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan Yli-Viikarille on varattava riittävä aika oman vastineensa valmistelulle.

Perusteluna mahdolliselle hyllytykselle on poliisin käynnissä oleva esitutkinta. Vehviläinen kuitenkin nosti esille myös tiedotusvälineissä viime kuukausina käsitellyt tiedot Yli-Viikarin rahankäytöstä ja muusta toiminnasta viraston johdossa.

”Uskottavuus koetuksella”

Vehviläisen mukaan pääjohtajan toiminta on heikentänyt merkittävästi VTV:n uskottavuutta julkisten varojen ylimpänä valvojana.

– Ajattelen niin, että tämä olisi etu virastolle ja viraston uskottavuudelle, että pääjohtaja pidättäytyisi virkatehtävien hoitamisesta esitutkinnan aikana, Vehviläinen sanoi.

Yli-Viikari on tavannut alkuviikolla eduskunnan puhemiehistöä ja kansliatoimikuntaa. Kyse on Vehviläisen mukaan ollut epävirallisista keskusteluista, joiden sisältöä hän ei tarkemmin halunnut avata tiedotustilaisuudessa.

Vehviläinen kuitenkin sanoi, että Yli-Viikarin antamat selvitykset eivät ole tyydyttäneet häntä itseään ja siksi hän kokee perustelluksi, että prosessi etenee.

Päätös aikaisintaan 8. huhtikuuta

Eduskunnan puhemiehistö esitti maanantaina Yli-Viikarin pidättämistä virasta esitutkinnan ajaksi.

Asiasta tekee päätöksen eduskunnan kansliatoimikunta, jonka seuraava kokous on 8. huhtikuuta. Vehviläisen mukaan aikaisintaan tuolloin tehtäisiin päätös, pidätetäänkö Yli-Viikari virasta vai ei.

Eduskunnan pääsihteerin Maija-Leena Paavolan mukaan Yli-Viikarilta pyydetään tuohon kokoukseen kirjallinen selvitys toiminnastaan. STT

Uusimmat

Fingerpori

comic