Uutiset

Edustajainhuone äänestää 25 miljardin rahoituksesta talousvaikeuksissa olevalle postilaitokselle Yhdysvalloissa – demokraattien huolena postiäänestyksen onnistuminen marraskuun vaaleissa

Lakiehdotus kieltäisi presidentti Donald Trumpin hallinnon tehtailemat postilaitoksen organisaatiomuutokset ja leikkaukset.
Mielenosoittajia postia johtavan Louis DeJoyn kodin edustalla Washingtonissa 15. elokuuta. Kahta päivää aiemmin presidentti Donald Trump oli myöntänyt estävänsä postia saamasta rahoitusta tehdäkseen postiäänestämisen järjestämisestä vaikeampaa marraskuun vaaleissa. Kuva: epa08605557
Mielenosoittajia postia johtavan Louis DeJoyn kodin edustalla Washingtonissa 15. elokuuta. Kahta päivää aiemmin presidentti Donald Trump oli myöntänyt estävänsä postia saamasta rahoitusta tehdäkseen postiäänestämisen järjestämisestä vaikeampaa marraskuun vaaleissa. Kuva: epa08605557

Yhdysvaltain edustajainhuone äänestää tänään lauantaina lakiehdotuksesta ”postilaitoksen pelastamisesta” puhemies Nancy Pelosin koolle kutsumassa ylimääräisessä kokoontumisessa, uutistoimisto Reuters kertoo. Lakiehdotus pitää sisällään 25 miljardin dollarin lisärahoituspaketin talousvaikeuksissa olevalle postilaitokselle. Lisäksi se kieltäisi presidentti Donald Trumpin hallinnon tehtailemia organisaatiomuutoksia.

Postitse äänestävien määrän uskotaan kasvavan marraskuun presidentinvaaleissa koronaviruspandemian vuoksi. Trump on huolestuttanut demokraatteja väittämällä toistuvasti, että postiäänestys mahdollistaa vaalivilpin.

Trump sanoi 13. elokuuta, että hän estää demokraattien yrityksiä sisällyttää lisärahoitusta postille ja vaalien infrastruktuurille osana uutta koronatukipakettia estääkseen ihmisiä äänestämästä postitse.

Postilaitoksessa on viime kuukausina tehty leikkaustoimenpiteitä, jotka ovat erityisesti viime viikkoina hidastaneet postinjakelua. Posti ilmoitti viikko sitten, että useimmissa osavaltioissa on merkittävä riski, etteivät postiäänet ehdi ääntenlaskuun ajoissa.

– Nämä muutokset aiheuttavat valtavia (jakelu)viivästyksiä kaikkialla maassa, mikä uhkaa postilaitoksen tehokkuutta ja heikentää demokratiaamme, edustajainhuoneen demokraattijäsen ja lakiehdotuksen laatija Carolyn Maloney sanoo.

Postilaitoksen johtaja Louis DeJoy ilmoitti tiistaina, että kaikki postin leikkaustoimenpiteet jäädytetään ainakin vaaleihin asti. DeJoy sanoi perjantaina, että postilaitos toimittaisi äänestyslipukkeet turvallisesti ja ajallaan marraskuun vaaleissa, mutta sanoi, että vaalien jälkeen postilaitoksessa voidaan nähdä suuria muutoksia.

Demokraatit kuitenkin pitävät kiinni siitä, että lainsäädännölliset toimet ovat tarpeen. Kongressin sääntövaliokunnan puheenjohtaja Jim McGovern kommentoi Reutersin mukaan, ettei hallintoon voi yksinkertaisesti luottaa.

Esityksen läpimenoa demokraattijohtoisessa kongressin alahuoneessa pidettiin ennen äänestystä melko selvänä, mutta sen eteneminen republikaanijohtoisessa ylähuoneessa senaatissa on epävarmempaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic