Uutiset

"Ehdottomasti kansaa yhdistävä tapahtuma" - Koiviston siunaus ja saatto vetävät väkeä

Senaatintorin rappusille kerääntyi kello 12 jälkeen tasaisena virtana ihmisiä kuuntelemaan presidentti Mauno Koiviston siunaustilaisuutta. Tilanteen harvinaisuus ja Koiviston suuri arvostus motivoivat monet tulemaan paikalle.

-Tämä on ehdottomasti kansaa yhdistävä tapahtuma. Toivottavasti kaikki sujuu rauhallisesti, eikä synny mitään häslinkiä. Koivisto on jäänyt mieleen lepooisana lentopalloilijana, joka yhdisti kansaa, sanovat Jukka ja Hilkka Huusela.

Valkoisten ruusujen kanssa rappusilla istuneet Tiina Taskinen ja Tina Schichowski odottivat ikimuistoista tilaisuutta.

-Minun elämässäni Koivisto oli se ensimmäinen presidentti. Hän oli kunnian mies ja ritarillinen niin kuin monet hänen ikäpolvensa miehet ovat olleet. Tämä on kansaa yhdistävä tapahtuma. Täällä on tosin yllättävän vähän väkeä. Ehkä heitä tulee enemmän saattoreitin varrelle, Schichowski tuumi.

Myös Taskiselle Koivisto oli ensimmäinen presidentti, sillä Taskinen oli vasta 2-vuotias Kekkosen kuollessa.

-Koivisto oli lapsuuteni presidentti. Isoisäni oli lisäksi samassa pataljoonassa hänen kanssaan ja olen myöskin Turun seudulta kotoisin. Mielikuvani Koivistosta on lempeä, kaikkien preisidentti. Sitä ei aina edes muista, että mikä se hänen puolueensa olikaan, Taskinen pohtii.

Kello 13 aikaan Senaatintorin viereisillä rappusilla oli vielä jonkin verran vapaita paikkoja, mutta ei kovin paljon. (Lännen Media)

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic