Uutiset

Ei nuolaista ennen kuin tipahtaa - Jääkiekkoliitto suunnittelee mitalijuhlat vasta pelien jälkeen

Jääkiekkoliitto ei ota varaslähtöä mahdollisen Leijonien maailmanmestaruuden vuoksi.

-Mitalijuhlien suunnittelu alkaa aina vasta pelien jälkeen, ei ennakoiden, toteaa Jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg Lännen Medialle.

Liitto ei halua nuolaista ennen kuin tipahtaa. Sillä ei ole hyllyssään valmista toimintasuunnitelmaa, jonka voisi mapista napata. Jos Suomi voittaisi MM-kisojen loppuottelun Saksan Kölnissä myöhään sunnuntai-iltana, alkaisi Jääkiekkoliitossa nopeatempoinen rutistus.

-Onhan siinä vuorokausi aikaa, jos Suomi voittaa, Malmberg kommentoi.

Loppuottelu alkaa sunnuntaina kello 20.45.

Juhlien järjestelyä luotsaisi Jääkiekkoliitto, mutta sopivan tilan kansanjuhlalle osoittaisi Helsingin kaupunki.

-Lisäksi olisimme yhteydessä viranomaisiin, Malmberg lisää.

Helsingin kaupungin rakennusvirastosta kerrotaan, että Jääkiekkoliitolla tulisi olla ehdotus kansanjuhlan tilalle. Tiloja, kenttiä ja toreja hallinnoivat eri virastot. Esimerkiksi kauppatorin käytön ratkaisisi Tukkutori ja vaikkapa Kaisaniemen hiekkakentän liikuntavirasto.

Suomen on vielä raivattava tiensä loppuotteluun. Leijonajoukkue kohtaa välierissä lauantaina Ruotsin. Peli alkaa Kölnissä kello 19.15. Pronssista pelataan sunnuntaina alkaen kello 16.15.

Suomalaisten voitonjuhlia on tavattu viettää toreilla. Vuonna 1995 ja 2011 jääkiekon MM-kultaa juhlittiin noin sadantuhannen suomalaisen voimin Helsingin Kauppatorin ympäristössä. Myös muissa kaupungeissa järjestettiin omia torijuhlia.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic