Uutiset

”Ei voida poimia rusinoita pullasta” – Soini nostaisi pääomaveroja lisäleikkausten sijaan

Ulkoministeri

Timo Soini

(ps.) väläyttää pääomatulojen verotuksen korotusta vaihtoehtona mahdollisille tuleville lisäleikkauksille.

– Perussuomalaiset ovat valmiita pääomaveron nostoon. Ei voi olla pelkästään niin, että veropohjaa ja veroasioita ei sitten tarkastella. Ei ole enää mahdollista, että lisäleikkaukset kohdistuvat niihin kansanryhmiin, jotka ovat jo oman panoksensa antaneet, Soini kommentoi median edessä tiistaina.

Pääomatuloverojen korotus on perussuomalaisten vastaus valtiovarainministeri

Petteri Orpolle

(kok.), joka on esittänyt päivähoitomaksujen korotuksista luopumisesta. Esitys ei miellytä Soinia, joka pitää sitä poikkeamisena hallituksen jo sovitusta linjasta.

– Pääministeri on ilmoittanut, että leikkaukset on tehty. Me pidämme siitä kiinni. Samaan aikaan ei ole mielestäni sopivaa esittää leikkausten perumista ja uusia leikkauksia, Soini toteaa.

Hänen mukaansa päivähoitomaksupäätöksen muuttaminen avaisi tien muidenkin sovittujen leikkausten uudelleentarkastelulle.

– Jos neuvottelutulokseen puututaan, sitten siihen puututaan kaikilta osin. Sitten sinne pöydälle tulee hoitajamitoitusta ja monia muita asioita. Ei näitä yksittäin voida täältä poimia, että mikä kenellekin on mieluista.

– Me on tehty yhteinen paketti, joka on kipeä monin tavoin kaikille. Tämä on kokonaisuus, ja rusinoita pullasta ei poimi kukaan, Soini toteaa.

Orpo ei nostaisi veroja

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri

Petteri Orpo

ei innostu Soinin esityksestä korottaa pääomatuloveroja.

– En ole lähtökohtaisesti innostunut yhdenkään veron nostamisesta. Kaikki huomio on kiinnitettävä siihen, että Suomen verojärjestelmä on työhön ja yrittämiseen kannustava. Tämä ei ole välttämättä sopusoinnussa sen kanssa.

Orpo sanoo, että hänelle ei ollut yllätys, että Soini otti asian esille.

Orpon mukaan nyt mennään hallituspuolueiden välisiin neuvotteluihin hakemaan yhteisiä ratkaisuja ja on ymmärrettävää, että puolueille on eri painotuksia eri asioihin.

Tukholman suurlähettiläs vaihtumassa

Timo Soini matkustaa keskiviikkona Tukholmaan tapaamaan Ruotsin ulkoministeri

Margot Wallströmiä.

Sitä ennen hänen oli tarkoitus ottaa kantaa seksuaalisesta häirinnästä epäillyn Suomen Tukholman-suurlähettilään

Jarmo Viinasen

kohtaloon.

Iltalehden tietojen mukaan Viinanen joutuu palaamaan Tukholmasta Suomeen niin sanotussa nopeutetussa aikataulussa. Lehden mukaan ”Viinasen toimintaedellytykset ovat huonontuneet siinä määrin, että nopeutettu aikataulu on perusteltua”.

Vielä tiistaina päivällä median edessä Soini ei ottanut Viinasen kohtaloon minkäänlaista kantaa, vaan vältteli aiheesta puhumista.

– Mennään nyt asia kerrallaan. Olen eilen tullut ulkomaanmatkalta, tavannut ulkoministerit sekä Chilessä että Brasiliassa, vetänyt yritysvaltuuskunnan ja nyt hoidettiin tämä puolueen kannalta todella tärkeä asia eli sosiaali- ja terveysministerin vaihto. Mennään nyt maltillisesti. Kaikki tulee aikanaan ja kaikki järjestyy, Soini totesi puoliltapäivin Lännen Medialle.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti