Uutiset

Eiffel-torni evakuoitu pommiuhan vuoksi – Nimetön vihje osoittautui huijaukseksi

Pariisin poliisi sai nimettömän puhelun pommiuhasta, The New York Times kertoo. Kuva: epa08690228
Pariisin poliisi sai nimettömän puhelun pommiuhasta, The New York Times kertoo. Kuva: epa08690228

Pariisin Eiffel-torni evakuoitiin keskiviikkona aamupäivällä pommiuhkauksen vuoksi, turvallisuusviranomaislähde kertoo uutistoimisto Reutersille.

Sanomalehti The New York Times kertoo, että Pariisin poliisi sai puhelun nimettömänä pysytelleeltä henkilöltä, joka vihjasi torniin asetetusta pommista.

Eiffel-tornia ylläpitävän yrityksen tiedottaja kertoo lehdelle, että evakuoinnissa on kyse varotoimenpiteestä. Tiedottaja tai Pariisin poliisi eivät ole antaneet tapahtuneesta enempää yksityiskohtia.

Uutistoimisto AP kertoo, että poliisi on eristänyt alueen. Kaksi paikalla olevaa poliisia vahvistavat AP:lle evakuoinnin taustalla olevan soitto pommiuhasta.

Pariisin poliisin mukaan tornilta ei kuitenkaan löydetty räjähteitä. Se avattiin noin puoli neljältä iltapäivällä Suomen aikaa.

Päivitetty 23.9. klo 15.15: Paikalla olevat poliisit vahvistavat pommiuhan AP:lle. Jutussa kerrottiin aiemmin, etteivät turvallisuuslähteet ole vahvistaneet evakuoinnin syytä.

Päivitetty 23.9. klo 18.47: Pommiuhka osoittautui huijaukseksi.

Korjattu 23.9. klo 1847: Eiffel-torni suljettiin aamupäivällä. Jutussa luki aiemmin, että se suljettiin noin kahdelta iltapäivällä Suomen aikaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic