Uutiset

EK haluaa poistaa työllistymisen kannustinloukkuja – Häkämies: "Työn tulisi aina olla kannattavampaa kuin se vaihtoehto"

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa, että hallitus taklaisi työttömyyttä pudottamalla päivähoitomaksuja, parantamalla työvoiman liikkuvuutta ja vähentämällä työvoiman verotusta.

EK julkaisi keskiviikkona omat terveiset hallituksen tuleviin kehysneuvotteluihin. Hallituksen kehysneuvottelut pidetään huhtikuussa, ja EK toivoo, että hallitus keskittyisi toimiin, jotka lisäisivät Suomen työllisyysastetta.

-Vaikka talouden käänne on tapahtunut, meillä on haasteena se, että ikäsidonnaisten menojen kasvu jatkuu tulevilla vuosikymmenillä, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen oma tavoite on ollut 72 prosentin työllisyysaste hallituskauden lopuksi, mutta EK:n mielestä työllisyysasteen pitäisi olla 75 prosenttia, jotta julkisten palveluiden rahoitus turvattaisiin.

-Nyt on oikea aika keskittyä työllisyysasteen nostoon, Penna Urrila, EK:n talouspolitiikan johtaja kommentoi keskiviikkona.

 

EK toivoisikin ensisijaisesti, että kannustinloukkuja työllistymiselle pudotettaisiin. Järjestö julkaisi kaikkiaan 18 toimen listan, jotka se toivoisi hallituksen ottavan huomioon neuvotteluissaan.

-Työn tulisi aina olla kannattavampaa kuin se vaihtoehto, Häkämies totesi.

EK:n listalla on muun muassa päivähoitomaksujen alentaminen neljänneksellä ja asumistuen kannustavuuden parantaminen.

Lisäksi työperusteista maahanmuuttoa pitäisi järjestön mukaan lisätä, ja oppisopimusopiskelija pitäisi voida työllistää vaikka yrityksessä olisi irtisanottu työntekijöitä.

Hallitus aikoo käydä hallituskauden viimeisen kehysneuvottelunsa 10.–11. huhtikuuta.

-Mikään näistä toimista ei ole kilpailukykysopimuksen estämä, kuittasi Häkämies.

 

OIkaisu 14.3. kl 11.44: Penna Urrilan nimen kirjoitusasu korjattu

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic