Uutiset

Eläkeuudistusta vastustaneita mielenosoittajia vapautettiin Nicaraguassa

Nicaraguan poliisi on vapauttanut kymmeniä opiskelijoita ja opettajia, jotka vastustivat hallituksen sosiaalietuuksiin kaavailtuja muutoksia laajoissa mielenosoituksissa.

Osa opiskelijoita kertoo poliisin kiduttaneen ja lyöneen heitä heidän ollessaan pidätettyinä. Syytöksiä ei ole pystytty varmistamaan, kertoo BBC. Sosiaalisessa mediassa on kuitenkin levinnyt kuvia mielenosoittajista, jotka näyttivät vapautuessaan kärsineiltä. Osan päät oli ajeltu kaljuiksi.

Ainakin 25 ihmisen kerrotaan kuolleen päiviä kestäneissä väkivaltaisissa protesteissa. Levottomuudet alkoivat viime keskiviikkona. Sadat mielenosoittajat, joista moni oli eläkeläisiä, valtasivat pääkaupungin Managuan kadut. Mielenosoittajat vastustivat hallituksen kaavailemia lakiuudistuksia, jotka muun muassa heikentäisivät eläkkeitä.

Väkivaltaisten protestien takia maan presidentti Daniel Ortega perui muutokset sunnuntaina.. Hän myös määräsi pidätetyt mielenosoittajat vapautettaviksi. Nicaragua pysyy kuitenkin jännittyneessä tilassa, ja uusia protesteja on odotettavissa.

Ortega on syyttänyt väkivallasta oikeistopuolueita. Hänen mukaansa he soluttautuivat mielenosoituksiin tarkoituksenaan aiheuttaa epäjärjestystä hänen vasemmistohallituksessaan.

Yhdysvaltojen mukaan protestien syypää on kuitenkin juuri hallitus itse.

-Poliisien ja hallitusmielisten rikollisten harjoittama vastenmielinen poliittinen väkivalta nicaragualaisia ja erityisesti yliopisto-opiskelijoita kohtaan, on ravistuttanut kansainvälistä demokraattista yhteisöä, totesi Valkoinen talo tiedotteessaan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti