Uutiset

Elinkautiseen tuomittu myrkkyhoitaja hakee valituslupaa korkeimmasta oikeudesta

Helsinki

Elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta tuomittu 55-vuotias mies on hakenut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

Mies tuomittiin toukokuussa elinkautiseen Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa niin sanotussa myrkkyhoitajajutussa. Käräjäoikeuden mukaan iäkkään naisen hoitajana Salossa työskennellyt mies myrkytti naisen lääkkeillä.

Turun hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden antamaa tuomiota.

Valituslupahakemus on jätetty korkeimpaan oikeuteen tammikuussa. Asia ei ole vielä ollut esittelyssä, joten tällä hetkellä ei ole tiedossa, ottaako korkein oikeus asiaa käsiteltäväksi.

Lännen Media ei tavoittanut miehen asianajajaa kommentoimaan asiaa.

Nimi löytyy vielä Valviran rekisteristä

Elinkautisesta hovioikeudessa tuomitun miehen nimi löytyy yhä terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteristä Terhikistä, jota Valvira ylläpitää.

Terhikki-rekisteriin hänelle on merkitty oikeus käyttää lähihoitajan nimikettä.

Valviran terveydenhuollon oikeudet ja teknologia -osaston johtaja Jussi Holmalahti sanoo, että miehen nimeä ei ole poistettu rekisteristä kahdesta syystä. Ensimmäinen on se, että miehen tuomio ei ole lainvoimainen, sillä hän on hakenut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

– Lisäksi henkilö on ollut vangittuna siitä saakka, kun nämä asiat tulivat tietoon. Sen vuoksi meillä ei ole ollut tarvetta turvaamiseen, eli nimikkeen poistamiseen rekisteristä ennen lainvoimaista tuomiota.

– Kun korkeimmasta oikeudesta tulee lopullinen päätös, ryhdymme tarvittaviin toimenpiteisiin. Tällöin lähihoitajan nimikkeen poistaminen saattaa tulla kyseeseen.

Elinkautiseen tuomitulta mieheltä on jo aiemmin otettu pois sairaanhoitajan laillistus. Mies paljastui valehoitajaksi, kun osa hänen tutkinnostaan paljastui väärennetyksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti