Lounais-Häme Uutiset

Elintarvikealan työntekijät lakkoon ensi keskiviikkona – mukana Atrian ja HKScanin Forssan yksiköt

Päivän mittaiseen lakkoon osallistuu yli 4 500 elintarvikealan työntekijää
HKScanin Forssan yksikkö, kuten Atriankin, osallistuvat lakkoon.

Suomen Elintarviketyöläisten liitto SEL järjestää poliittisen lakon vastalauseena hallituksen suunnitelmille heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

Elintarvikealan lakko pidetään keskiviikkona 3. lokakuuta.

Lakkoon osallistuu yli 4 500 elintarvikealan työntekijää, mikä on noin viidennes SEL:n työehtosopimusten piirissä elintarvikealan yrityksissä työskentelevistä työntekijöistä.

– Emme voi hyväksyä työntekijälle perustavanlaatuisesti tärkeän turvan, irtisanomissuojan heikentämistä. Käytännössä pienten työpaikkojen työntekijät olisivat jatkuvalla koeajalla ja eläisivät epävarmuudessa. Tämä olisi yksilön kannalta täysin kohtuutonta, SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen sanoo.

SEL kertoo, että liitolla on valmiudet laajentaa poliittisia työtaisteluita yhdessä muiden SAK:laisten ammattiliittojen kanssa, jos hallitus ei vedä pois esitystään irtisanomissuojan heikentämisestä.

Ensimmäisessä vaiheessa lakossa on isoja elintarvikealan työpaikkoja. Yksiköitä on mukana lakossa 13, joukossa HKScanin ja Atrian Forssan yksiköt.

– On tärkeää, että isojen työpaikkojen työntekijät torjuvat irtisanomissuojan heikentämisen jo tässä vaiheessa, ennen kuin laki on säädetty, koska sen jälkeen alkaa varmasti puhe siitä, että irtisanomissuojan tulee olla yhtä heikko kaikenkokoisissa yrityksissä, Kuntonen toteaa liiton tiedotteessa.

 

Lisää aiheesta:

Elintarvikealan työntekijät lakkoon – ”Pehmeät keinot on nyt käytetty”

Uusimmat

Fingerpori

comic