Uutiset

Elli Aaltosen seuraajaksi Kelan pääjohtajaksi esitetään Kuntaliiton varatoimitusjohtajaa Hanna Tainiota tai HUSin hallintoylilääkäriä Lasse Lehtosta

Kuusi ehdokasta haastateltiin. Kelan työvaliokunta valitsi heistä kaksi, joista valtuutettujen yleiskokous valitsee pääjohtajan.
Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle ja uusi pääjohtaja aloittaa vuoden alussa. Kuva: Timo Marttila.

Kelan uudeksi pääjohtajaksi esitetään Kuntaliiton varatoimitusjohtajaa, entistä sdp:n tamperelaista kansanedustajaa Hanna Tainiota tai terveysoikeuden professori Lasse Lehtosta.

Lehtonen toimii Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSIn hallintoylilääkärinä. Tainio on koulutukseltaan lääketieteen tohtori ja Kuntaliitossa hänen vastuualueenaan ovat sosiaali- ja terveysasiat.

Kelan työvaliokunta kokoontui keskiviikkona ja esitti kaksi ehdokasta valtuutettujen yleiskokoukselle.

Kelan valtuutetut valtuuttivat elokuussa työvaliokunnan valmistelemaan esityksen Kelan pääjohtajasta. Työvaliokunta haastatteli kuusi hakijaa, joille teetettiin myös soveltuvuusarviot. Kaikkiaan Kelan johtoon oli 40 hakijaa.

 

Esitys presidentille 5. marraskuuta

– Tehtävää haki kokeneita ja ammattitaitoisia johtajia. Työvaliokunnan esityksen perusteella pääsemme valitsemaan Kelalle pääjohtajan, sanoo valtuutettujen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo.

Valtuutettujen on tarkoitus tehdä tasavallan presidentille esitys pääjohtajasta kokouksessaan 5. marraskuuta. Virka täytetään tammikuun alusta alkaen, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle.

Kela on eduskunnan valvoma itsenäinen sosiaaliturvalaitos. Sen hallintoa ja toimintaa valvoo 12 valtuutettua, jotka eduskunta valitsee.

Uusimmat

Fingerpori

comic